Αυτή είναι η Αθήνα του 1960 (Συγκλονιστικές φωτογραφίες)



Το 1963, ο νεαρός Ματ Μπάρετ ταξίδεψε με την οικογένειά του στην Ελλάδα λόγω της δουλειάς του πατέρα του, Νίκου Οικονομόπουλου, καθηγητή στο επάγγελμα, που έπρεπε να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μπορεί να έμειναν για ένα χρόνο, αλλά ξαναγύρισαν το 1968.
Όλον αυτόν τον καιρό, ο πατέρας του
Μπάρετ τραβούσε φωτογραφίες και αποτύπωσε τη ζωή στην πρωτεύουσα, την Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά της χώρας μας. Φτάνοντας στο 2005, ο υιός αποφάσισε να “καθαρίσει” τις φωτογραφίες του πατέρα του από το βάρος της ηλικίας τους και της διαμονής τους για καιρό στο υπόγειο, θέλοντας να τον τιμήσει μ’αυτόν τον τρόπο και να τις παρουσιάσει οργανωμένες σε άλμπουμ.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την πρώτη χρονιά της οικογένειας στη χώρα μας και την Αθήνα. Το διαμέρισμά τους βρισκόταν στο Γουδί, αλλά το άλμπουμ περιέχει και εικόνες και από την επιστροφή τους το 1968. Η ζωή της πρωτεύουσας πριν από 40 χρόνια εμφανίζεται σε αυτές τις φωτογραφίες. Μοναστηράκι, Ομόνοια, Σύνταγμα,  η Αμερικανική Πρεσβεία, το σπίτι της οικογένειας και φυσικά όλος ο αρχαίος πλούτος της πόλης βρίσκεται εδώ. Η Αθήνα έχει υποστεί αλλαγές, αλλά όλα κάτι μας θυμίζουν.

Το διαμέρισμα της οικογένειας στην οδό Μικράς Ασίας 55
Ομόνοια

Λόφος του Φιλοπάππου. Στο βάθος φαίνεται το Φάληρο και η θάλασσα





























Η αρχαία κληρονομιά της Αθήνας
Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι τη χρονιά 1963-64. Εντύπωση είχε κάνει στον μικρό Μπάρετ τότε, το γεγονός ότι μπορούσε να περιδιαβαίνει ελεύθερα ανάμεσα στα αρχαία μνημεία.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις