7χρονος ήρωας μάζεψε 50.000 δολ. πουλώντας λεμονάδα για να εγχειριστεί φίλος του!















Ένα επτάχρονο αγοράκι κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 50 χιλιάδες δολάρια, ώστε να μπορέσει ο καλύτερός του φίλος, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, να...
υποβληθεί σε επέμβαση που θα τον βοηθήσει να περπατήσει και θα
του αλλάξει τη ζωή.

Ο Quinn Callender από τον Καναδά αποφάσισε να φτιάξει ένα περίπτερο με στόχο να βοηθήσει τον φίλο του Brayden Grozdanich, του οποίου η δεξιά πλευρά έχει παραλύσει. Για να τα καταφέρει, πουλούσε λεμονάδες, έξω από ένα μπακάλικο.

Ο Brayden εδώ και αρκετό καιρό κάνει φυσιοθεραπείες, οι οποίες, όμως, είναι ιδιαίτερα οδυνηρές, αλλά μπορούν να τον βοηθήσουν να περπατήσει. Το γεγονός ότι πλέον μπορεί να υποβληθεί σε επέμβαση για εκείνον σημαίνει ότι θα μπορέσει να περπατήσει, χωρίς βοηθήματα.

Η εγχείρηση μπορεί να γίνει μόνο στο Νιου Τζέρσεϊ και θα στοιχίσει περίπου 20 χιλιάδες δολάρια, επειδή η οικογένεια δεν έχει αμερικανική ασφάλιση, εξηγεί ο πατέρας του μικρού, Travis Grozdanich, στο CBC.

Ο επτάχρονος Quinn σκέφτηκε την ιδέα μια μέρα, ενώ ήταν στο σχολείο. Έψαχνε να βρει έναν τρόπο να κάνει πραγματικότητα την ανάγκη του φίλου του. Έτσι, όταν επέστρεψε σπίτι το ανακοίνωσε στους γονείς του.


“Όταν γύρισα στο σπίτι, ήθελα να πω στην μαμά μου και στον μπαμπά μου πως είχα σκοπό να κάνω ένα περίπτερο με λεμονάδες για να βοηθήσω να συγκεντρωθούν τα χρήματα, για να τον βοηθήσω”, είπε ο Quinn.

“Το έφτιαξε από χαρτόνι και σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό”, συμπληρώνει η μητέρα του, Heather Roney. Έτσι, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρουν και εκείνοι, ξεκίνησαν μια καμπάνια. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη.

Η καμπάνια “My Buddy Brayden” ξεκίνησε στο You Caring αυτόν το μήνα, με στόχο να συγκεντρωθούν οι 20 χιλιάδες δολάρια, που χρειάζονταν. Την Δευτέρα το απόγευμα οι δωρεές είχαν φτάσει τις 50 χιλιάδες.

Όπως έγραψε ο  Quinn στην σελίδα: “Η εγκεφαλική παράλυση από την οποία πάσχει, καθιστά δύσκολο να περπατήσει καλά, επειδή οι μύες του είναι πολύ σφιχτοί. Μερικές φορές δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε την οικογένειά του και πέφτει κάτω”.

“Κάνει καθημερινά φυσιοθεραπείες για να μπορέσει να περπατήσει. Μερικές φορές πραγματικά πονάει πολύ. Όταν μια φορά πήγα μαζί του στην θεραπεία, προσπαθούσα να τον κρατήσω ήρεμο, όσο πονούσε”.

Η χειρουργική επέμβαση θα απελευθερώσει τους μύες και θα σταματήσει τους σπασμούς που γίνονται, εξηγεί και κλείνει με μια συγκινητική παράκληση: “Παρακαλώ βοηθήστε με να συγκεντρώσω τα χρήματα για τον φίλο μου τον Brayden, είναι πολύ καλό παιδί”.

Ο επτάχρονος με την βοήθεια της οικογένειας και του κόσμου κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονταν και τελικά ο καλύτερός του φίλος θα χειρουργηθεί
Ο επτάχρονος με την βοήθεια της οικογένειας και του κόσμου κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονταν και τελικά ο καλύτερός του φίλος θα χειρουργηθεί
Όπως είπε και ο πατέρας: “Στον Καναδά η ίδια επέμβαση είναι πιο επεμβατική από ότι είναι στο Νιου Τζέρσεϊ. Εκεί υπάρχει πιθανότητα να βγει από το νοσοκομείο περπατώντας την ίδια ημέρα, ενώ εδώ στον Καναδά μπορεί να μείνει παράλυτος”.

Την Κυριακή τα δύο αγόρια έστησαν πάλι το περίπτερό τους, έξω από το μπακάλικο. Αυτή τη φορά μαζί τους ήταν και η πυροσβεστική υπηρεσία, στην οποία εργάζεται ο Grozdanich. Τα δύο αγόρια φορούσαν ίδια μπλουζάκια, που επάνω έγραφαν “Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλη η κοινότητα πήγε στο σημείο, για να στηρίξει την προσπάθεια των δύο αγοριών.

Τελικά, η προσπάθεια του Quinn και της οικογένειάς του απέδωσε καρπούς, αφού τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και η επέμβαση προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Αύγουστο.

* Οι φωτογραφίες είναι από το CBC.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις