Δεν το γλύτωσε το ρεζιλίκι ο αμερικανικός στρατός: Αλλαγή φύλου από τον στρατό των ΗΠΑ επειδή δεν τον θέλουν στις φυλακές

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Υπεγράφη από τον αμερικανό υπουργό Αμυνας η έγκριση της θεραπείας του πρώην Μπράντλεϊ και νυν Τσέλσι Μάνινγκ, που κρατείται σε στρατιωτική φυλακή για διαρροή απόρητων εγγράφων…
Αλλαγή φύλου από τον στρατό των ΗΠΑ επειδή δεν τον θέλουν στις φυλακές
Σενάριο δικαστικού δράματος θυμίζουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του αμερικανού στρατιώτη που καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκιση επειδή διέρρευσε απόρρητα έγγραφα, αλλά έγινε γνωστός παγκοσμίως επειδή ήθελε να είναι… Τσέλσι και να ζήσει ως γυναίκα.

Ο Μάνινγκ ζήτησε να κάνει ορμονοθεραπεία και να αλλάξει επισήμως ταυτότητα, ώστε να συνεχίσει τη ζωή του ως γυναίκα. Ο αμερικανικός στρατός προσπάθησε να “αποφύγει” τον διασυρμό του να κάνει έναν στρατιώτη του γυναίκα και ζήτησε να μεταφερθεί ο Μάνινγκ σε πολιτικές φυλακές, αλλά η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημα.

Ετσι, ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χάγκελ αναγκάστηκε να εγκρίνει την αλλαγή φύλλου στο στρατιώτη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του. Η αγωγή που θα ακολουθήσει φέρεται να έχει εγκριθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Είχαν προηγηθεί οι απειλές από τους δικηγόρους του για αγωγές κατά του στρατού εάν δεν κάλυπτε τις υγεινομικές του ανάγκες όσο βρισκόταν σε στρατιωτική φυλακή, προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε μία αστική φυλακή δεν θα ήταν ασφαλής.

Ο Μάνινγκ έγινε στα χαρτιά «Τσέλσι» τον περασμένο Απρίλιο. Ο στρατός των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να καλύπτει υγειονομικά όλους τους ανθρώπους του, αλλά δεν εντάσσει στο δυναμικό του άτομα με ασαφή ταυτότητα φύλου.

Παρά ταύτα, έκθεση εκτίμησε σε 15.000 τα μέλη του στρατού των ΗΠΑ με τέτοια χαρακτηριστικά, ενώ το ίδιο λέει για 130.000 βετεράνους.

Η Τσέλσι Μάνινγκ θα παραμείνει στρατιώτης μέχρι το τέλος της έκτισης της ποινής της.
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις