Οι ψευτοπατριώτες εφοπλιστές αρνήθηκαν να φέρουν την Αργώ!

20140703_53b5806190426

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το μυθικό πλοίο των Αργοναυτών η περίφημη «Αργώ» να γίνει το παγκόσμιο σύμβολο ναυτιλίας ,πρότεινε χθες στη Βουλή σε ημερίδα για την Αργοναυτική εκστρατεία , ο πρωην Αντιπροεδρος του Κοινοβουλίου και γ.γ Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.
Η είδηση όμως ,δεν αφορούσε μόνον τον πλου της Αργούς από το Βόλο (Αρχαία Ιωλκός) έως την Κολχίδα της Γεωργίας , ούτε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, ούτε την πολυπληθή αντιπροσωπεία της Γεωργιανής Βουλής που κατέκλυσαν το χώρο της Γερουσίας, αλλά ένα δίκαιο ξέσπασμα του Σούρλα κατά των εφοπλιστών !!…

Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα διαφθοράς ξέσπασε όταν θυμήθηκε πριν καιρό που οι εφοπλιστές αρνήθηκαν να βοηθήσουν αποστέλλοντας ένα πλοιάριο για να μεταφερθεί η νεοκατασκευασμένη από παραδοσιακούς καραβομαραγκούς «Αργώ» από το Βόλο στο Πότι (Κολχίδα) της Γεωργίας . Ήταν πριν λίγα χρόνια όταν οι Τούρκοι είχαν αρνηθεί να πλεύσει το σκάφος-σύμβολο της Ελληνικής Ναυτοσύνης από τα στενά των Δαρδανελλίων και τα άλλα Τουρκικά παράλια προς τον Εύξεινο Πόντο προκειμένου να καταλήξει στην Κολχίδα . Ο Γ. Σούρλας με επιστολή του από το Κοινοβούλιο αλλά και με τηλεφωνικές επαφές είχε επικοινωνήσει με τον Προεδρο των Εφοπλιστών κ. Θ. Βενιάμη αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε να βοηθήσει προφασιζόμενος το κόστος….
«Οι εφοπλιστές δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρουν …»τόνισε ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου στην αίθουσα Γερουσίας , χαρακτηρίζοντας αυτή την άρνηση των εφοπλιστών «ατόπημα», ενώ στο Βιβλίο για την «Αργώ» -που διανεμήθηκε με φωτογραφίες -για τη ρότα , το συνέδριο που είχε γίνει στην Ελλάδα και τη Γεωργία και τα ιστορικά στοιχεία που συνέθεσαν την αποστολή για το Χρυσόμαλλο Δέρας , όλοι διάβασαν τις επιστολές και την άρνηση των Ελλήνων εφοπλιστών να συνδράμουν σε αυτή την Εθνική προσπάθεια.
Διαπρεπείς καθηγητές, αρχαιολόγοι, πολιτικοί κ.α μίλησαν για το μυθικό ταξίδι της «Αργούς» -αν και οι νεώτερες καταγραφές των ειδικών μιλούν για ιστορικό ταξίδι και πρόσωπα που δεν χάνονται στην αχλή του μύθου αλλά διατηρούνται στο ιστορικό γίγνεσθαι. Το επόμενο βήμα είναι να «αγκαλιάσει » το Ευρωκοινοβούλιο την «Αργώ» ως παγκόσμιο σύμβολο ναυτιλίας , ως παγκόσμιο σύμβολο για την κατάκτηση του πολυπόθητου στόχου!!….. 
 

hellasforce.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις