Θεωρίες συνωμοσίας: «Οι Ιλλουμινάτι έριξαν το Boeing» ή… το έκανε η CIA;

Θεωρίες συνωμοσίας: «Οι Ιλλουμινάτι έριξαν το Boeing» ή… το έκανε η CIA; 
Κι ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη συνεχίζει να αναζητά απαντήσεις για την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με θεωρίες συνωμοσίας, από τους γνωστούς «πυροβολημένους» του internet και των social media.
Το διαδίκτυο είναι πρόσφορο «έδαφος» για όλους τους γραφικούς να διαδίδουν τις «εναλλακτικές» θεωρίες και αναλύσεις τους, ειδικά σε γεγονότα που ταρακουνούν τον πλανήτη.
Η είδηση που δόθηκε επίσημα και θεσμικά από τα ρωσικά ΜΜΕ, ότι δηλαδή στόχος ήταν το αεροπλάνο του Πούτιν κι ότι από λάθος καταρρίφθηκε το επιβατικό, όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε τις πρώτες θεωρίες συνωμοσίας.
Μέσα σε λίγα λεπτά, μετά την είδηση που διοχέτευσαν τα ρωσικά Μέσα, το twitter γέμισε με ισχυρισμούς όπως ότι ο Ομπάμα και η CIA είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του Βλαδίμηρου, ενώ κάποιοι άλλοι το πήγαν ακόμα παραπέρα το σενάριο, θεωρώντας ότι η απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν, καταρρίπτοντας το αεροπλάνο του, ήταν σχέδιο της οικογένειας των τραπεζιτών Ρότσιλντ.
Ωστόσο, οι πιο «προχωρημένοι» πήγαν κατευθείαν στο… ζουμί της υπόθεσης. Ποιος Ομπάμα, ποιοι Ρότσιλντ, οι Ιλλουμινάτι έκαναν την επίθεση ως μέρος του μεγάλου τους σχεδίου να προκαλέσουν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για να επιβάλλουν τη νέα τάξη πραγμάτων.
Είναι και ο αριθμός 7, που έχει εξιτάρει την κάθε βλακεία να λέγεται. Τι είναι ο αριθμός 7; Η πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών ήταν η MH17, το Boeing ήταν 777 και η παρθενική του πτήση ήταν στις 17 Ιουλίου του 1997, 17 χρόνια πριν…
Ωστόσο, επειδή έχουν εμπλακεί και οι εξωγήινοι (πώς θα έμεναν απέξω), αυτοί στην ουσία -τρέλα λέμε- το έκαναν μαζί με τους Ιλλουμινάτι.
Ένας… αριθμολόγος έγραψε στο reddit: Η πτήση ήταν η MH17 (ένα επτά), το boeing 777 πέταγε για 17 χρόνια, καταρρίφθηκε στις 17 του 7ου μήνα του 2014.
Και ύστερα έκανε την πρόσθεση, 2+0+1+4=7 για να αναφωνήσει: «295 ψυχές στο αεροπλάνο!» και να συμπληρώσει… «πολλά επτάρια!».
Πολλές σύγχρονες θεωρίες συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι όλα τα παγκόσμια γεγονότα ελέγχονται και κατευθύνονται από τους Ιλλουμινάτι, μια μυστική κι αρχαία Εταιρεία, που είχε ανάμιξη στη μάχη του Βατερλό που ηττήθηκε ο Ναπολέων, στη Γαλλική Επανάσταση αλλά και στη δολοφονία του Κένεντι. Άρα, σύμφωνα με όλους αυτούς, οι Ιλλουμινάτι έριξαν και το αεροπλάνο, απλά πράγματα…
Άλλοι πάλι υπέθεσαν ότι το αεροπλάνο το έριξαν οι Ισραηλινοί για να αποσπάσουν την προσοχή από την επίθεση που ετοίμαζαν στη Γάζα. Μάλιστα, όπως γράφει η Daily Mail, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας δέχτηκε πολλά email στα οποία οι αναγνώστες της ισχυρίζονταν ότι υπάρχει «ισραηλινός δάκτυλος» από πίσω.
Και βεβαίως, ακόμα και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα σενάρια συνωμοσίας συνεχίζουν να διατυπώνονται, να εξελίσσονται και να διαδίδονται παγκοσμίως με… ταχύτητα φωτός!


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις