Εξέλιξη – βόμβα: «Πηγή από την CIA μου είπε ότι οι Ουκρανοί έριξαν το αεροσκάφος»


Εξέλιξη – βόμβα: «Πηγή από την CIA μου είπε ότι οι Ουκρανοί έριξαν το αεροσκάφος»
Σε μια αποκάλυψη – βόμβα προχώρησε ο έμπειρος δημοσιογράφος Ρόμπερτ Πάρι.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του στο site Consortiumnews, πηγή από την CIA, που του έχει δώσει και στο παρελθόν ακριβείς πληροφορίες, του αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν λεπτομερείς δορυφορικές φωτογραφίες του πυραυλικού συστήματος που
έπληξε το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.
Μόνο που το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα είναι υπό τον έλεγχο στρατιωτών της Ουκρανίας, που είναι ντυμένοι με στολές του ουκρανικού στρατού.
«Σύμφωνα με την πηγή από την CIA, οι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι στρατιώτες που φαίνονται να είναι Ρώσοι αυτονομιστές που έχουν ντυθεί σαν Ουκρανοί, αλλά η αρχική εκτίμηση παραμένει ότι επρόκειτο για Ουκρανούς φαντάρους» σημειώνει στο αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ ο Ρόμπερτ Πάρι.
Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Πάρι «όπως εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες οι φαντάροι που φαίνονται στις δορυφορικές φωτογραφίες είναι απείθαρχοι και πιθανότατα μεθυσμένοι, αφού στις φωτογραφίες φαίνονται διάσπαρτα μπουκάλια που μοιάζουν με μπύρες».
Απλά για να καταλάβετε ποιος είναι ο Ρόμπερτ Πάρι σημειώστε ότι έγινε γνωστός αποκαλύπτοντας την υπόθεση Ιράν – Κόντρας που συγκλόνισε τις ΗΠΑ τόσο για λογαριασμό του Associated Press όσο και για το Newsweek.
Tο 1985 αποκάλυψε επίσης το δίκτυο μεταφοράς κοκαΐνης προς τις ΗΠΑ που είχε στήσει η CIA νικαραγουανούς αντάρτες Contras.
Επίσης έχει βραβευθεί με το George Polk Award για τα ρεπορτάζ του που αφορούν εθνικά θέματα.
Από το 1995 έχει στήσει το δικό του site το ConsortiumNews στο οποίο κάνει την συγκεκριμένη αποκάλυψη.
Εκτός από την συγκεκριμένη αποκάλυψη το ρεπορτάζ του Ρόμπερτ Πάρι είναι κόλαφος για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα συστημικά media στις ΗΠΑ το θέμα με την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.
«Πως είναι δυνατόν η Washington Postνα έχει πρωτοσέλιδο θέμα την Κυριακή «Αμερικανός αξιωματούχος: Η Ρωσία έδωσε στους αυτονομιστές τα συστήματα που έριξαν το αεροσκάφος» χωρίς ο δημοσιογράφος να απαιτεί από τον Αμερικανό αξιωματούχο λεπτομέρειες από το τι δείχνουν οι αμερικανικοί δορυφόροι» υπογραμμίζει ο Ρόμπερτ Πάρι.
ΠΗΓΗparry 1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις