ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το τρομακτικό πρόσωπο της μεθαμφεταμίνης...Σκοτώνει τους χρήστες βασανιστικά [photos]



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Σε μια προσπάθεια να να προωθήσει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τις τρομακτικές συνέπειες της κατάχρησης μεθαμφεταμίνης...
το γραφείο του σερίφη του Όρεγκον δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν με τον πιο σοκαριστικό τρόπο πως αλλάζει η εμφάνιση υπότροπων χρηστών του ναρκωτικού.

Σύμφωνα με το Rehabs.com, η μεθαμφεταμίνη αλλοιώνει την εμφάνισητων χρηστών μέσα από τις φυσικές και ψυχολογικές παρενέργειες. Η παράνομη κατασκευή και χρήση μεθαμφεταμίνης έχει μεγάλη άνοδο από το 1996 στις ΗΠΑ με περισσότερα από 13 εκατομμύρια άτομα ηλικίας άνω των 12 να έχουν κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης και 529.000 από αυτούς να είναι τακτικοί χρήστες.

Δέρμα

Η χρήση μεθαμφεταμίνης μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένη ακμή που οφείλεται στις επιδράσεις του φαρμάκου που προκαλεί ξηρό δέρμα και ακραία φαγούρα. Το ωχρό χρώμα του δέρματος μπορεί να εξηγηθεί από την σωματική καταπόνηση και τις συχνές ασθένειες οι οποίες προκαλούνται από το γεγονός ότι το φάρμακο προκαλεί αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μυϊκό σύστημα του προσώπου

Επειδή η μεθαμφεταμίνη, όπως τα τσιγάρα, καταστέλλει την όρεξη, μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό για μεγάλες χρονικές περιόδους. Τελικά, όταν η απώλεια βάρους έχει γίνει δραματική, το σώμα αρχίζει να καταναλώνοει μυϊκό ιστό και το λίπος του προσώπου, δίνοντας στους χρήστες μια λιπόσαρκη, σκελετική εμφάνιση.

Στόμα

Οι τοξικομανείς χρήστες μεθαμφεταμίνης θα χάσουν τα δόντια τους ασυνήθιστα γρήγορα, ανεξάρτητα από τον τρόπο που διαχειρίζονται το φάρμακο, αν και πιο σοβαρές είναι οι παρενέργειες τους φαρμάκου σε ενέσιμη μορφή. Τοξικομανείς θα βιώσουν συχνά ξηροστομία, εκτεταμένες περιόδους κακής στοματικής υγιεινής, και τριγμός των οδόντων (τρίξιμο των δοντιών), τα οποία όταν συνδυάζονται μαζί, μπορούν να οδηγήσουν σε φθορά των δοντιών.

Σύνθετη Γήρανση

Ο συνδυασμός της γήρανσης του δέρματος, της απώλειας μυών του προσώπου, και της αποσύνθεσης του στόματος, είναι καταστροφικός. Μια γενική θεωρία υποστηρίζει ότι επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε συνεχή μάχη με τις τοξίνες των ναρκωτικών διεισδύοντας στα συστήματα του σώματος, η παρατεταμένη χρήση μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα σε σημείο που το καθιστά πολύ αναποτελεσματικό εναντίον ασθενειών και τραυματισμών.

Ένας άλλος παράγοντας που επιταχύνει την ζωή των χρηστών μεθαμφεταμίνης είναι το γεγονός ότι πολλοί χρήστες, κάνουν επίσης σε μεγάλο βαθμό κατάχρηση αλκοόλ και καπνού. Αυτό αυξάνει περαιτέρω το επίπεδο των τοξινών και των πρόωρη γήρανση.

Ενώ πολλά σωματικά συμπτώματα μπορούν να αντιστραφούν με την κατάλληλη θεραπεία, η πρόωρη γήρανση και η φθορά των δοντιών είναι δύσκολο να αντιστραφούν και η βλάβη είναι συχνά μόνιμη. Επιπλέον, η χρήση μεθαμφεταμίνης μπορεί να προκαλέσει ψύχωση, ή ψυχωτική συμπεριφορά, κατά την οποία οι χρήστες χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και έχουν ισχυρές παραισθήσεις, παράνοια και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά που τους αποτρέπει να συνειδητοποιούν τη ζημιά που κάνουν στους εαυτούς τους.

Δείτε τις φωτογραφίες-σοκ που δημοσιεύει το abc7.com






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις