Το Rolex του χαλίφη -Σάλος στο ίντερνετ με το ρολόι του ηγέτη του "ισλαμικού κράτους"

Ο ηγέτης του "Ισλαμικού κράτους" που επιχειρείται να δημιουργηθεί στο Ιράκ,...
προκάλεσε σύγχυση στους οπαδούς του, μετά την εμφάνισή του στην πρώτη του δημόσια ομιλία, φορώντας ένα πανάκριβο ρολόι χειρός, πιθανότατα Rolex ή Omega.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού κράτους μίλησε δημόσια για πρώτη φορά στο Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης την Παρασκευή, μια παρέμβαση στην οποία κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να τον «υπακούσει» ως «ηγέτη τους». Αλλά ο αυτονομαζόμενος «χαλίφης Ιμπραήμ» φορούσε ένα πανάκριβο ρολόι που πολλοί χρήστες του διαδικτύου δεν άργησαν να σχολιάσουν ποικιλοτρόπως.

Φορώντας ένα μαύρο φόρεμα και τουρμπάνι, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τις μνήμες των τελευταίων Χαλίφηδων από τη Βαγδάτη, ο τζιχαντιστής ηγέτης έσπασε την παράδοση καθώς εμφανίστηκε με ένα ταιριαστό ρολόι χρωμίου.

Η επιλογή του αξεσουάρ, που πιστεύεται ότι είναι είτε ένα Rolex Sekonda ή ένα Omega Seamaster αξίας 3.500 λιρών, θεωρήθηκε ως αταίριαστο με το περιεχόμενο της αμφιλεγόμενης ομιλίας του.

Είπε πως υπό την καθοδήγηση του ισλαμικού κράτους ο μουσουλμανικός κόσμος θα επιστρέψει στην «αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και την ηγεσία».

«Είμαι ο wali (αρχηγός), ο ηγέτης σας, αν και δεν είμαι καλύτερος από εσάς, οπότε αν δείτε ότι έχω δίκιο, βοηθήστε με» πρόσθεσε.

«Αν δείτε ότι κάνω λάθος, να με συμβουλεύσετε και να με επαναφέρετε στο σωστό δρόμο και υπακούστε με όσο εγώ υπακούω το Θεό μέσα σας».

Το βίντεο με την εμφάνιση του Μπαγκντάντι, το οποίο αμφισβητεί η ιρακινή κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε στο YouTube και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Χαλίφης μας, ευλογημένος, πιθανότατα φορά ένα ελβετικό ρολόι. Ποια μάρκα είναι και από πού προέρχονται τα χρήματα;» ρωτά ένας χρήστης. «Μήπως κάποιος έμαθε τι ρολόι φορά ο Χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους;» αναρωτιέται κάποιος άλλος. «Ο Χαλίφης το βγάζει το ψωμί του», τονίζει ένας τρίτος.

Άλλοι χρήστες του Twitter επιτέθηκαν στον ηγέτη του Ισλαμικού κράτους για την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως διάδοχος μιας ομάδας ισλαμιστών που προήδρευσε της αυτοκρατορίας των Αββασιδών πριν από 1.000 χρόνια περίπου.

«Άλλο ένα σημείο κλειδί από την εμφάνιση του Μπαγκντάντι είναι η εμφάνισή του, που υποτίθεται ότι μοιάζει με τους χαλίφηδες Abbaside» αλλά και το σχόλιο άλλου χρήστη: «Μοιάζει περισσότερο με έναν ορθόδοξο παπά παρά με Χαλίφη των Αββασιδών με το ρολόι στο δεξί του χέρι που ίσως φέρει την επωνυμία Isis. Είναι ένας ψεύτης ηθοποιός».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις