Οι πιο πιστές μαριονέτες







Μετά από την καταστροφική πολιτική των δανειστών που ακολουθεί κατά γράμμα ο συνασπισμός Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά από τις απανωτές περικοπές, το ρεκόρ ανεργίας, την καταστροφή της οικονομίας, τα ατέλειωτα χαράτσια και τελικά, την

απόπειρα εξαφάνισης της μεσαίας τάξης, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση χρεώνεται με ακόμα ένα μεγαλειώδες "κατόρθωμα", καθώς έσπευσε πρώτη και καλύτερη να υιοθετήσει αναντίρρητα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, μέσα σε ένα τέτοιο τοπίο καταστροφής για την οικονομία, πολλές επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν, δέχθηκαν θανατηφόρο πλήγμα από τα Ρωσικά αντίποινα. Οι ήπιες δηλώσεις των εκπροσώπων της αγοράς στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, που ζητούν απεγνωσμένα τις αποζημιώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το άνοιγμα νέων αγορών για να διαθέσουν τα προϊόντα που θα αρχίσουν να σαπίζουν, είναι μόνο ένα προκάλυμμα απέναντι στην πραγματική εικόνα μιας κοινωνίας που βράζει.

Την ίδια στιγμή, άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις Αμερικανικές απαιτήσεις και κοιτάν πως να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται το εμπάργκο στα Ελληνικά προϊόντα και προσπαθεί να προωθήσει τα δικά της στη Ρωσική αγορά. Η Γερμανία φαίνεται ότι ακολουθεί την δική της πολιτική, ειδικά στον ενεργειακό τομέα (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9.html), ενώ ακόμα και μεγάλες Αμερικανικές εταιρίες όπως η ExxonMobil, αγνοούν την βούληση της Ουάσιγκτον για απομόνωση της Ρωσίας και συνεχίζουν τη συνεργασία ακόμα και με Ρωσικές εταιρίες (http://rt.com/business/179200-exxonmobil-rosneft-arctic-drilling/), στην προκειμένη περίπτωση, συνεργασία με την Ρωσική Rosneft, για έρευνα νέων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Ρωσικό κομμάτι της Αρκτικής.

Και όμως, σε ένα τέτοιο τοπίο οικονομικής καταστροφής, η Ελλάδα είχε κάθε δικαιολογία να μην ακολουθήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτούς διαύλους με την Ρωσική κυβέρνηση και δημιουργώντας ευκαιρίες για την βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αντίθετα, αναπαράγουν την γνωστή καραμέλα ότι είναι θέμα εθνικών συμφερόντων η απόλυτη ευθυγράμμιση με τις επιταγές του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Φαίνεται ότι ξέχασαν ποια στάση κράτησε η Αμερικανική κυβέρνηση και ο Κίσινγκερ απέναντι στις χουντικές μαριονέτες τους στην Ελλάδα, όταν οι Τούρκοι εισέβαλλαν στην Κύπρο.

Θα'λεγε κανείς, ότι οι υποτιθέμενοι βετεράνοι της Ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και δεν εννοούν επιτέλους να καταλάβουν ότι πρέπει κάπου να βάζεις κόκκινες γραμμές και να τις τηρείς, να μην υποχωρείς συνεχώς σε όλα, γιατί έτσι θα καταλάβουν ότι είσαι μαλακός και θα σε πατάν συνέχεια, ώσπου μια μέρα θα πληρώσεις μεγαλύτερο τίμημα από αυτό που θα πλήρωνες αν έδειχνες και κάποια σημάδια αντίστασης.

Όσοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται γι'αυτή τη στάση της κυβέρνησης, αντιμετωπίζονται με τις γνωστές φράσεις-κλισέ : "είστε ανεύθυνοι", "όσοι είναι έξω από χορό ..." και άλλα τέτοια γραφικά, τόσο από τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και από τα μιντιακά τους φερέφωνα.

Τελικά όμως, απ'ότι φαίνεται, η παρούσα Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως, αλλά εκ πεποιθήσεως απόλυτα ταγμένη με τις εντολές της Τρόικα του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων γενικότερα. Κάτω από τη μάσκα του πατριωτισμού, ορισμένοι κρύβουν τις νεοφιλελεύθερες πεποιθήσεις τους, ενώ άλλοι τις φανερώνουν κανονικά (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html), καθώς είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το πείραμα στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την συστηματική καταστροφή της μεσαίας τάξης και να οδηγήσουν τη χώρα στον "θαυμαστό καινούργιο κόσμο" της νέας εποχής της παγκόσμιας φεουδαρχίας (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/08/blog-post_9.html), της οποίας οι εμπνευστές, βρήκαν στην Ελλάδα, για άλλη μια φορά, τις πιο πιστές μαριονέτες τους.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις