ΧΑΜΑΣ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


  • Πότε δημιουργήθηκε η Hamas;;
  • Ποιοι την δημιούργησαν;;
  • Ποιοι βοήθησαν να εδραιωθεί και ποιοι την χρηματοδοτούν;;
  • Ποιος ο ρόλος του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας;;
  • Ποιος ήταν ο Abdallah Azzam ;;
  • Ποιος ήταν ο ρόλος του σεΐχη Αχμέντ Γιασίν;;
  • Ποιος ο ρόλος του Ισλαμικού πανεπιστημίου της Γάζας;;
  • Ποιος ο ρόλος του τότε υπουργού εθνικής αμύνης του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν;;
  • Τι είχε δηλώσει ο πρώην γερουσιαστής Ron Paul στο κογκρέσο;;

Γιατί το Ισραήλ παγιοποιεί το αντιστασιακό ισλαμικό κίνημα που λέγεται Χαμάς;;
Μα φυσικά γιατί το Ισραήλ χρειάζεται την
αντισημιτική τρομοκρατία!!

Χρειάζονται τις επιθέσεις σε εβραίους προκειμένου να ενισχύσουν την κυριαρχία τους στους εβραίους πολίτες.

(Για να μην καταπίνετε αμάσητη τη σιωνιστική προπαγάνδα των διεθνών ΜΜΕ)

Οι επιθέσεις της Χαμάς είναι στο σύνολό τους εναντίων των άμαχων εβραίων πολιτών αντί των Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Έτσι, το Ισραήλ ισχυροποιεί τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών χωρών, χωρίς την οποία το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Θυμηθείτε ότι η CIA προσπαθούσε να προωθήσει την ισλαμική ηγεσία της αντεπανάστασης στην Σοβιετική Κεντρική Ασία από το 1940. Οι σιωνιστές πιστεύουν ότι οι σκοποί τους μπορούν να εξυπηρετηθούν από την ''ανατροφή'' και τον χειρισμό ισλαμικών φονταμενταλιστικών ομάδων.




Οι  ΗΠΑ και το Ισραήλ συνεργάστηκαν μαζί. Αυτοί ήταν που καλλιέργησαν και χρησιμοποίησαν τα ριζοσπαστικά ισλαμικά κινήματα. Για παράδειγμα ο Abdallah Azzam ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της Χαμάς ήταν το κορυφαίο ''εργαλείο'' του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε αντι-σοβιετικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.

Ο John Cooley του ABC News γράφει στην International Herald Tribune (13 Μαρτίου 1996), σημειώνεται:

Ο Abdallah Azzam ήταν ο βασικός διοργανωτής της Hamas. Ήταν ένας σκληρός, λαμπρός και χαρισματικός παλαιστίνιος από την Ιορδανία. Έιχε την εποπτεία για την εκπαίδευση των Αφγανών ανταρτών της CIA στην Πεσαβάρ (Peshawar) στο Πακιστάν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο τον σκότωσε το 1989. Νωρίτερα το 1980 περιόδευσε στις  Ηνωμένες Πολιτείες προσλαμβάνοντας Αραβο-Αμερικάνους για την αντι-σοβιετική τζιχάντ στο Αφγανιστάν.

Οι Σιωνιστές προσπάθησαν να χειριστούν τους ισλαμιστές προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις συγκεκριμένες θρησκευτικές ομάδες (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, PLO*)εναντίων των δήθεν ''άθεων κομμουνιστών''   

Το 1978, η Σιωνιστική κυβέρνηση αναζήτησε τον σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, τον ηγέτη της Ikhwan (Μουσουλμανική Αδελφότητα) και τον βοήθησε στο να βρεθεί ενας ''ισλαμικός οργανισμός κοινωνικών έργων'' Mujama Al-Islamiya*.

Σύμφωνα με μια μελέτη από Beverley Milton-Edwards, ισλαμική πολιτική στην Παλαιστίνη:

Το 1978 η πολιτική διοίκηση του Ισραήλ στη Γάζα ενθάρρυνε το Σεΐχη Γιασίν και τους συναδέλφους του να υποβάλουν αίτηση για την καταχώριση της Mujama* ως φιλανθρωπικό σωματείο.

Η άδεια χορηγήθηκε. Σαν επίσημη [αναγνώριση] που ήταν, συχνά αντιμετώπιζε με άρνηση τους υπόλοιπους κατοίκους της Γάζας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η τοπική πολιτική κοινότητα έβλεπε με καχυποψία την απόφαση αυτή. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Mujama περιγράφεται ως μια φιλανθρωπική οργάνωση, οι Ισραηλινοί γνώριζαν πολύ καλά τις πολιτικές φιλοδοξίες της ....

Όταν η Mujama άρχισε να ασκεί την επιρροή της πάνω στα ήδη υπάρχοντα ιδρύματα ως μέσο υπονόμευσης των εθνικιστών, οι Ισραηλινοί στάθηκαν δίπλα της. 

(Ταύροις, 1996)

Η Mujama εγκαθιδρύει το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, φυσικά με την ισραηλινή συμπαιγνία, για να ενσταλάξει-κατηχήσει φοιτητές στην αντι-Παλαιστινιακή (anti-PLO-Palestine Liberation Organization) προπαγάνδα.

Η Mujama φαινομενικά ήταν μία εκπαιδευτική και φιλανθρωπική οργάνωση αλλά ο πραγματικός της σκοπός ήταν να επιτεθεί στα Παλαιστινιακά (PLO*) συμμαχικά ιδρύματα.

Η Mujama έχασε τις δημοτικές εκλογές στη Γάζα από τις PLO συμμαχικές PRC (Popular Resistance Committees) δηλ. από το αντίπαλο δέος της την Fatah του Yasser Arafat. Αυτό είχε σαν αφορμή στη συνέχεια να ξεσπάσει μια ''κατευθυνόμενη'' διαδήλωση έξω από τον χώρο του Ισλαμικού πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι διαδηλωτές της πορείας που εμπλέχθηκαν στις μετέπειτα επιθέσεις ήταν υποστηριχτές της Mujama (HAMAS). Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους με κατεύθυνση το κτίριο της PRC (Fatah) και ακολούθως οι Ισραηλινοί στρατιώτες οι οποίοι εντελώς επιδεικτικά δεν έκαναν τίποτα για να τους σταματήσουν.

Ο Shalom Cohen λέει: «Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας Allahu Akbar (Ο Θεός είναι μεγάλος), κάτω ο κομμουνισμός, ζήτω το Ισλάμ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι ισραηλινές αρχές δεν παρεμβαίνουν εσκεμμένα.

Στο αποκορύφωμα της Ιντιφάντα του 1988, ο σεΐχης Γιασίν και ο Δρ Μαχμούντ Ζαχάρ ( Dr. Mahmoud Zahar ) της Χαμάς θα συναντηθούν με ''τους άλλους όμοιους τους'' όπως τον τότε υπουργό άμυνας του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν, ενώ παράλληλα οι συναντήσεις με την PLO ''σκανδαλωδώς'' απαγορεύτηκαν διά νόμου.

Η σχέση μεταξύ της Χαμάς και των ισραηλινών αρχών ωστόσο ήταν οι καλύτερες δυνατές κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της Ιντιφάντα.

Οι ισραηλινοί είχαν βιαστεί να επεκτείνουν την νομιμότητα και το καθεστώς  της Hamas σε μια προσπάθεια να περιθωριοποιηθεί η PLO του Yasser Arafat. Οι ηγέτες της Hamas είχαν τακτικά κινηματογραφηθεί σε συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους  του Ισραήλ και το μήνυμα που οι ισραηλινοί είχαν αφήσει να διαρρεύσει ήταν ότι θεωρούσαν τη Hamas το είδος των ανθρώπων με τους οποίους θα μπορούσαν να εργαστούν.

Ο "Milton-Edwards'' σημειώνει ότι: Επιπλέον οι ισραηλινοί συνέχιζαν να εθελοτυφλούν στα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέρεαν στη χώρα με προορισμό τα ταμεία της Hamas ενώ την ίδια στιγμή ενεργά διέκοπταν τη ροή κονδυλίων της PLO για τη στήριξη της Ιντιφάντα.

Τον Μάιο του 1991, ακολούθως μετά τον πρώτο πόλεμο του του Μπους κατά του Ιράκ, ο Αραφάτ υποστήριξε ανοιχτά τον Σαντάμ Χουσεΐν. Τότε η σύμμαχος των ΗΠΑ Σαουδική Αραβία εκτρέπει όλη την χρηματοδότηση (28 εκατομμύρια δολάρια ανά μήνα) από την PLO στη Χαμάς για να τιμωρήσει τον Αραφάτ.  

Κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής διαδικασίας του Όσλο, η Χαμάς άρχισε τη διεξαγωγή βομβιστικών επιθέσεων  παραδόξως (όχι σε στρατιωτική, αλλά κυρίως και σε εθελοντική βάση) κατά άμαχων υπό τις οδηγίες και κάτω από την συνεργασία με τη CIA και των Ισραηλινών Shin Beth (Israel Security Agency (ISA)).

Εκτός από αυτό, η Χαμάς χρησιμοποιείσαι βομβιστές αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 ισραηλινοί πολίτες σε λεωφορεία, αγορές κλπ, κατά την τετραετία 1994-1998.

Η ''διαπραγμάτευση'' του Ισραήλ με την PLO (Palestine Liberation Organization) ενώ παράλληλα ''υπογείως'' δημιούργησε τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό μπορεί να θεωρηθεί μια επιτυχημένη διπλή στρατηγική του Ισραηλ.

(Το άρθρο συνεχίζεται...)

wonka

Στο παρακάτω βίντεο η ομιλία του  πρώην γερουσιαστή Ron Paul στο κογκρέσο κατά την οποία δηλώνει ότι το Ισραήλ δημιούργησε τη Hamas στην προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί το κόμμα του Αραφάτ ό οποίος ήταν πολύ ισχυρός στην παρούσα χρονική φάση.


*Η Fatah με ηγέτη τον Yasser Arafat αποτελούσε τον πυρήνα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (Palestinian Liberation Organization (PLO).

*Η Yassin‘s Mujama μετατράπηκε στη Hamas: μία ισλαμική οργάνωση που οι απαρχές της είχαν (για μία ακόμη φορά) ως βάση την ενίσχυση από τη Δύση, με στόχο να καταπολεμηθεί ένας αριστερός εχθρός (η Fatah εν προκειμένω).






Μετάφραση-Πηγές και επεξεργασία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις