ΦΟΒΕΡΟ - 4 Ευρώ αύξηση στους ένστολους από τον Νοέμβριο!



“Τρέχουν” να προλάβουν ώστε να δουν κάποια “αύξηση” του μισθού τους από τον Νοέμβριο οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι “αυξήσεις” θα είναι από 1% ως 13% που σημαίνει από 4 ως 232 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό.

Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα λάβουν στην παρούσα φάση το 50% του μηνιαίου ποσού που “κόπηκε” πριν από δύο χρόνια καθώς όπως έχει εξαγγελθεί η πλήρης αποκατάσταση των αποδοχών τους στα προ περικοπών επίπεδα θα γίνει σταδιακά.

Όσον αφορά τα αναδρομικά που πρέπει να λάβουν σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αυτά θα αφορούν το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2012 και Σεπτεμβρίου 2014 και θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2015.

Για τα αναδρομικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταβληθούν τμηματικά σε βάθος διετίας και θα κυμαίνονται από 104 έως και 6.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του μισθού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε εξεταστεί και το ενδεχόμενο τα αναδρομικά να καταβάλλονταν σε βάθος πενταετίας αλλά απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε ότι θα προκαλούσε την έντονη αντίδραση των ένστολων.

Οι κυβερνητικές αποφάσεις για τους ένστολους θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 το οποίο θα κατατεθεί στην Βουλή την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις