ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή την αστυνομία θέλουμε.....


elas-lyste.blogspot

Κατάργηση των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, και ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ που δεν θα εμπλέκονται στο εξής σε διαδηλώσεις, το σχέδιο τους ΣΥΡΙΖΑ για τα Σώματα Ασφαλείας.

«Ξεχάστε την αστυνομία που ξέρατε», είναι το μήνυμα που στέλνει το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο προγραμματικό κείμενο που κατέθεσε προς διαβούλευση, ενόψει και της σύνταξης του συνολικού κυβερνητικού προγράμματος.

Κατάργηση των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, και ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ, ΔΕΛΤΑ που δεν θα εμπλέκονται στο εξής σε διαδηλώσεις και θα μετατραπούν «σε δύναμη ταχείας επέμβασης στο πλευρό του πολίτη σε 24ωρη βάση», είναι μερικές από τις ιδέες. Υπάρχει πρόβλεψη, επίσης, να σταματήσει να απασχολείται προσωπικό σε αρμοδιότητες εκτός του αντικειμένου της αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη αυστηρότητα περιστατικά υπέρβασης καθήκοντος, βασανισμού πολιτών, ρατσιστικής βίας κ.ο.κ. Οι ΕΔΕ πολλές φορές συγκαλύπτουν τα περιστατικά, με αποτέλεσμα να τα ενθαρρύνουν, υποστηρίζεται, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τη σύσταση ανεξάρτητης υπηρεσίας, την οποία δεν θα εποπτεύει το αρμόδιο Υπουργείο, και θα υποδέχεται τις καταγγελίες, θα τις διερευνά και θα τις παραπέμπει στη Δικαιοσύνη. Σε άλλο σημείο του κειμένου διαβάζουμε την πρόβλεψη για άμεση απόσυρση απαγορευμένων, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, χημικών.

Παράλληλα όμως στο κείμενο του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εκτενής αναφορά στις απώλειες που οι ένστολοι είχαν την τελευταία τετραετία, προϊδεάζοντας έτσι για αποκατάσταση του εισοδήματός τους: «Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων», ειδικότερα «από τις περικοπές μέχρι 45% στους μισθούς και μέχρι 65% στις συντάξεις τους, την αύξηση κατά 15 χρόνια του ορίου συνταξιοδότησής τους και την κλοπή των εισφορών τους από τα ταμεία».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για επιλογή των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας βασισμένη «σε διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια αξιολόγησης, στα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και στην εμπειρία τους».
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις