Σουαζιλάνδη: Μια χώρα χωρίς σύνταγμα κόμματα δικαιώματα

Ο βασιλιάς ζει με δισεκατομμύρια, οι πολίτες με 2 δολάρια
Το Βασίλειο της Σουαζιλάνδης είναι ένα μικρό κράτος της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη.
Σαν σενάριο υπερπαραγωγής μοιάζει η ιστορία του αδίστακτου Mswati III, απόλυτου και σκληρού μονάρχη της Σουαζιλάνδης, ο οποίος διάγει μιας ζωής
απίστευτης χλιδής εξουσιάζοντας, παράλληλα, με τον πιο σκληρό τρόπο τους υπηκόους του.
Σε αυτή την μικρή χώρα ανάμεσα στην Μοζαμβίκη και την Νότια Αφρική οι πολίτες δεν έχουν σχεδόν κανένα δικαίωμα, τα κόμματα είναι παράνομα και το Σύνταγμα δεν ισχύει εδώ και σαράντα χρόνια.
Ο Mswati III ανέλαβε την εξουσία σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, όταν πέθανε ο βασιλιάς πατέρας του ο οποίος είχε κυβερνήσει με τον ίδιο σκληρό τρόπο τη χώρα για εξήντα χρόνια.
Ήταν ο εκλεκτός του Sobhuza II ανάμεσα σε περισσότερα από διακόσια παιδιά που είχε ο άτακτος ηγεμόνας και ήδη από πολύ μικρή ηλικία έπρεπε να αντιμετωπίσει εκατοντάδες αντιπάλους και αδίστακτους αυλικούς.
Σήμερα έχει την απόλυτη εξουσία και απασχολεί συνεχώς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με την υπερπολυτελή ζωή που διάγει σε αντίθεση με τους υπηκόους του.
Κάθε καλοκαίρι διαλέγει μια νέα παρθένα την οποία και παντρεύεται, όλη η γη της Σουαζιλάνδης του ανήκει, όλα τα χρήματα που κερδίζει τα κρατά για τον εαυτό του, ενώ το παλάτι του κοσμούν εξωτικά φυτά και ζώα.
Κατέχει λιμουζίνες και αεροσκάφη για τη μεταφορά του, τραπεζικούς λογαριασμούς με δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένες τράπεζες και δεν δείχνει καμία διάθεση ούτε να σταματήσει την πολυτελή ζωή ούτε να προσφέρει κάτι περισσότερο στους πολίτες της χώρας.
Στη Σουαζιλάνδη, το 80% των πολιτών ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού HUIV, με πάνω από το 40% των εγκύων να έχουν νοσήσει από AIDS, ενώ οι περισσότεροι από τους 1,1 εκατομμύρια κατοίκους δουλεύουν τη γη που ανήκει στον βασιλιά.
MR8 Εθνική Οδός στην Σουαζιλάνδη
Η χώρα έχει μηδενικά κοιτάσματα πετρελαίου, αλλά σημαντικό ορυκτό πλούτο, όπως διαμάντια, χρυσό, αμίαντο, κασσίτερο και σίδηρο.
Ο Mswati III, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχει κανέναν αντίπαλο μιας και τα κόμματα είναι παράνομα,ε ενώ απαγορεύεται κάθε κριτική στην βασιλική οικογένεια. Άλλωστε και μόνο η εξύβριση του βασιλιά τιμωρείται με αυστηρή φυλάκιση.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις