Τα αστέρια της Ευρωπαϊκής ένωσης.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν μπορείς να υπερασπιστείς ή αξιοποιήσεις κάτι αν δεν το γνωρίζεις. Τι νομίζετε λοιπόν ότι συμβολίζει αυτή η περιβόητη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης; Ρωτάς τους
Έλληνες και ως γνήσιοι απόγονοι του Σωκράτη και του Πλάτωνα σου λένε ότι τα δώδεκα αστέρια συμβολίζουν τα κράτη μέλη. Μα τα κράτη μέλη ήταν κάποτε 3-5-7-10-12-20-27 κ.λ.π. Πως συσχετίζεται λοιπόν ο σταθερός αριθμός των αστεριών με τον αριθμό των κρατών που πότε δεν έμενε ίδιος;
Η σημαία είναι εμπνευσμένη από τον καθεδρικό ναό του Στρασβούργου όπου απεικονίζεται η Παναγία σε μπλέ φόντο και αντί στο βιτρό να υπάρχει το φωτοστέφανο υπάρχουν ψηλά, πάνω από την κεφαλή της τα δώδεκα αστέρια που συμβολίζουν τους δώδεκα αποστόλους (δες την σχετική φωτογραφία).
Η ελληνική σημαία με τον σταυρό και εκείνη της ευρωπαϊκής ένωσης συμβολίζουν όλον τον χριστιανισμό και τα πανανθρώπινα μηνύματα του.
Αποτελούν σύμβολα αγάπης και βαθιάς πίστης σε κάτι μεγαλύτερη από την υλική και οικονομική δύναμη.
Ωστόσο φτάσαμε στο σημείο ανάμεσα από τις δύο αυτές σημαίες, τίποτα μεγάλο, πνευματικό και δημιουργικό να μην χωράει. Στις μέρες μας τα σύμβολα δεν είναι ταυτόχρονα και συμβολισμοί.
 
 
 
ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις