Η Ισπανία θα απαγορεύσει την μπούρκα – Εμείς;


Η Ισπανία θα απαγορεύσει την μπούρκα – Εμείς;


Η Ισπανία προχωρά με γοργό βήμα στην απαγόρευση της μπούρκας, με ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις προκειμένου να θωρακίσει την χώρα από τον κίνδυνο των τρομοκρατών τζιχαντιστών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ δήλωσε μάλιστα ότι τώρα είναι ο καταλληλότερος χρόνος για μια τέτοια ρύθμιση.
Η Ισπανία είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν
βρεθεί από πολύ νωρίς στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.
Πριν από δύο βδομάδες, ο ίδιος υπουργός, είχε σημάνει συναγερμό όταν είχε δηλώσει ότι «Όλο και περισσότερο εντείνονται οι φωνές που λένε ότι θα πάρουν πίσω την al-Andalus, όπως λεγόταν η Ισπανία, όταν κυριαρχούσαν οι μουσουλμάνοι. Εννοείται ότι η Ισπανία αποτελεί τμήμα των στρατηγικών επιδιώξεων της παγκόσμιας τζιχάντ».
Η ονομασία Al-Andalus ήταν το αραβικό όνομα που δόθηκε στις περιοχές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας που είχαν κατακτηθεί από μουσουλμάνους από το 711-1492.
Ακραίοι μουσουλμάνοι που ζουν στην Ισπανία, είχαν ξεκινήσει εκστρατεία μέσω των social media προκειμένου να συγκεντρώσουν στήριξη για το Ισλαμικό Κράτος.
Η εκστρατεία περιελάμβανε αφίσες και φωτογραφίες ιστορικών μνημείων με αραβικά σλόγκαν όπως «είμαστε όλοι το Ισλαμικό Κράτος» και «Ζήτω το Ισλαμικό Κράτος».


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις