Ένα νέο κράτος γεννιέται: Η Νέα Ρωσία διαπραγματεύεται απ'ευθείας με την Μόσχα για φυσικό αέριο


DE FACTO ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ένα νέο κράτος γεννιέται: Η Νέα Ρωσία διαπραγματεύεται απ'ευθείας με την Μόσχα για φυσικό αέριο
Ένα κράτος γεννιέται από την ουκρανική σύρραξη, το κράτος της Νέας Ρωσίας, το οποίο διαπραγματεύεται απευθείας την ενεργειακή του τροφοδοσία με φυσικό αέριο από την Μόσχα, χωρίς να υπολογίζει το Κίεβο. Πρόκειται για μια de facto αναγνώριση από την Ρωσία της
νέας κρατικής οντότητας, είτε το αποδέχονται οι δυτικοί είτε όχι.
Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Νέας Ρωσίας Leonid Baranov "Μόλις δεσμευθήκαμε με την Μόσχα, τώρα μένει να καθορισθεί το χρονικό διάστημα προμήθειας του αερίου. Διαθέτουμε ξεχωριστό παρακλάδι, που μας εγγυάται την διοχέτευση του φυσικού αερίου. Ο αγωγός περνά από το Λουγκάνσγκ και συνεχίζει στο Ντονέτσκ, είμαστε οι μόνες δύο περιοχές που δεν εξαρτώμαστε από την Ουκρανία."
Την ίδια στιγμή δήλωσε πως "δεν έχει αποφασιστεί η τιμή αγοράς του ρωσικού αερίου από την Νέα Ρωσία"
Η Gazprom από τα μέσα Ιουνίου έχει σταματήσει την προμήθεια αερίου στο Κίεβο μέχρι να ξεπληρώσει το χρέος του.
Οι απεθείας συνομιλίες με την Μόσχα για την προμήθεια φυσικού αερίου από τους ρωσόφωνους παγιώνουν αυτό που ο ίδιος ο Β.Πούτιν είχε δηλώσει «Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί».
Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία πλέον αναγνωρίζει ένα νέο κράτος, και ούτε η λύση της ομοσπονδιοποιήσης θα είναι αρκετή για να σταματήσει η ουκρανική σύγκρουση, καθώς δεν θα την αποδεχθούν ούτε οι κάτοικοι της πρώην Α.Ουκρανίας, που βομβαρδίστηκαν ανηλεώς από τις δυνάμεις της πρώην πρωτεύουσάς τους, του Κιέβου.
Το ερώτημα είναι πόσο μεγάλο θα είναι το νέο κράτος, τι θα περιλαμβάνει, και που θα φτάσουν τα όρια του. Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι ότι, αυτά τα όρια θα μεγαλώσουν ιδιαιτέρως εάν το Κίεβο ενωθεί τελικά με την ΕΕ, και οδεύσει προς το ΝΑΤΟ.Τότε δεν θα είναι παράξενο εάν η Νέα Ρωσία περιλαμβάνει ακόμα και την Οδησσό.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις