Για μοσουλμάνους ομοφυλόφιλους: «Gay-τζαμί» άνοιξε στο Κέιπ Τάουν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μουσουλμάνος ακαδημαϊκός εγκαινίασε ισλαμικό τέμενος φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους στη Νότια Αφρική, παρά τις απειλές για εκτέλεσή του και την κριτική που δέχεται από την τοπική μουσουλμανική κοινότητα. Γυναίκες θα επιτρέπεται να ηγούνται της προσευχής στο «Ανοικτό Τέμενος» του Κέιπ Τάουν. 
«Ανοίγουμε το τζαμί για ανοικτόμυαλους ανθρώπους, όχι για στενόμυαλους», ανέφερε ο κ. Χάργκεϊ στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο ισλαμικό τέμενος θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του καλπάζοντος ισλαμικού ριζοσπαστισμού.

Ο κ. Χάργκεϊ, καθηγητής στο Ισλαμικό Εκπαιδευτικό Κέντρο,στην Οξφόρδη του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε επίσης ότι έχει έλθει η ώρα για μια «θρησκευτική επανάσταση».

«Στη Νότια Αφρική, πριν από 20 χρόνια, διεξήχθη μια ειρηνική επανάσταση η οποία διέλυσε το απαρτχάιντ και έφερε τη δημοκρατία και θα πρέπει να έχουμε μια ανάλογη εξέλιξη και στον τομέα της θρησκείας», είπε.

Γεννημένος στο Κέιπ Τάουν, ο καθηγητής τόνισε ότι το τέμενος θα υποδέχεται ανθρώπους κάθε φυλής, θρησκείας και σεξουαλικών προτιμήσεων.

Πέραν της δυνατότητας να ηγούνται της προσευχής, οι γυναίκες θα έχουν το δικαίωμα να προσεύχονται στον ίδιο χώρο με τους άνδρες.

Μέλη της ισλαμικής κοινότητας του Κέιπ Τάουν, η οποία είναι ιδιαίτερα πολυπληθής, χρησιμοποιούν ωστόσο τα social media για να ασκήσουν κριτική στον καθηγητή, αποκαλώντας τον «αιρετικό» ή «άπιστο».

Ο κ. Χάργκεϊ πάντως σημειώνει ότι το τζαμί είναι πιστό αντίγραφο της εποχής του Προφήτη Μωάμεθ, όταν δεν υπήρχαν περιορισμοί στη γυναικεία δραστηριότητα εντός του τεμένους.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις