29χρονη πάσχει από καρκίνο και προγραμμάτισε να πεθάνει μια ημέρα μετά τα γενέθλια του συζύγου της


















 Η 29χρονη Brittany Maynard υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους και οι γιατροί διέγνωσαν μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο.

Η 29χρονη η οποία είναι φρεσκοπαντρεμένη και μένει στη Καλιφόρνια αποφάσισε μια ημέρα μετά τα γενέθλια του συζύγου της, την 1η Νοεμβρίου, να βάλει τέλος στη ζωή της, θέλοντας να πεθάνει με αξιοπρέπεια.

Οι γιατροί της δίνουν μόνο έξι μήνες ζωής και της είπαν ότι ο θάνατός της θα είναι αργός και επίπονος και έτσι εκείνη αποφάσισε να πεθάνει με
τους δικούς της όρους.

Η 29χρονη τη Δευτέρα έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο για τη καμπάνια "Compassion & Choices", ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προωθεί το θάνατο με αξιοπρέπεια, δηλαδή την ευθανασία.





Μάλιστα στην Καλιφόρνια όπου ζει δεν επιτρέπεται η ευθανασία, οπότε αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο Όρεγκον, όπου επιτρέπεται.

Η μαμά της με δάκρυα στα μάτια δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συμβαίνει στην κόρη της.

Η Brittany τους τελευταίους μήνες της ζωής της, ταξιδεύει και περνά όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τους ανθρώπους που αγαπά. Στο παρακάτω βίντεο, η 29χρονη εξηγεί τους λόγους που έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της σε 24 ημέρες.



"Αν ήθελα να αυτοκτονήσω θα το έκανα νωρίτερα, για να γλιτώσω από τους φρικτούς πόνους" υποστηρίζει, ενώ, προσθέτει ότι έχει ήδη στα χέρια της τη θανατηφόρα συνταγή που θα χρησιμοποιήσει σε 24 ημέρες.

"Οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου όταν μαθαίνεις πως έχεις τόσο λίγο χρόνο, είναι όλα όσα χρειάζονται για να πεις κάποια λόγια σε αυτούς που αγαπάς", τονίζει.

Η Brittany θέλει όπως είπε πριν πεθάνει να επισκεφθεί το Γκραντ Κάνυον στο οποίο δεν έχει πάει ποτέ.

"Ελπίζω να απολαύσετε τις μέρες που μου απομένουν στην όμορφη Γη μας. Αδράξτε τη μέρα. Τι είναι σημαντικό για εσάς, αυτό είναι που έχει σημασία. Ξεχάστε τα υπόλοιπα", λέει στο βίντεο.





ΠΗΓΗ





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις