Το μεγαλύτερο τέμενος στα Βαλκάνια θα ανεγερθεί στην Αλβανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες του Θρησκευτικού Βακουφιού της Τουρκίας που συνεχίζονταν επί χρόνια για την ανέγερση  τεμένους στην Αλβανία , αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος.

Το τέμενος που θα κατασκευαστεί βάσει της οθωμανικής αρχιτεκτονικής, θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.
Θα οικοδομηθεί σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων, δίπλα από το κτίριο της Βουλής στα Τίρανα,  θα έχει κλειστό χώρο δύο χιλιάδων ατόμων, και θα προσεύχονται την ίδια στιγμή 4.500 άτομα.

Ο αρχιτέκτονας είναι Τούρκος, και βάσει του σχεδίου προβλέπεται να  έχει τέσσερις μιναρέδες, αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 400 ατόμων, μια βιβλιοθήκη, εστιατόριο και ένα διώροφο Βαλκανικό μουσείο.
Όπως γράφουμε στο Pentapostagma.gr, και  γίνεται εύκολα  κατανοητό η κατασκευή μιας τέτοιας εμβέλειας και μεγέθους  τεμένους,  θα αποτελέσει τον πόλο έλξης , χιλιάδων μουσουλμάνων από όλα τα βαλκάνια. Επίσης θα αποτελέσει το κέντρο αποφάσεων, συγκεντρώσεων, της ισλαμικής κοινότητας στην Αλβανία , και όχι μόνο, αναδεικνύοντας τα Τίρανα , ως «μουσουλμανική πρωτεύουσα» των Βαλκανίων.
Η εγγύτητα του δε, με το αλβανικό κοινοβούλιο , όπως και να το κάνουμε θα επηρεάζει «αρκετά» στην λήψη αρκετών αποφάσεων του . Εισβάλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην αλβανική πολιτική ζωή. Η Τουρκία θα καρπωθεί την μερίδα του λέοντος από την κατασκευή αυτού του τεμένους.
Οι τούρκοι έχουν φτιάξει δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα, εντός της Αλβανίας. Δημιουργούν μια νέα γενιά «τουρκαλβανών», η οποία θα κυβερνήσει την αλβανική κοινωνία, και θα ελέγξει όλον τον κοινωνικό ιστό της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Αυτό αποτελεί η ρεαλιστική απεικόνιση της σημερινής  ισλαμοποιήσης της αλβανικής εκπαίδευσης, μέσω τουρκικών ιδρυμάτων , και μεγάλων χορηγών σαν τον Φ.Γκιουλέν.  Ο οποίος έχει απλώσει τα «πλοκάμια του» εδώ και  πολλά χρόνια στην χώρα αυτή.
Τα μουσουλμανικά εκπαιδευτήρια στην Αλβανία, είναι έξι , και όλα  έχουν παραδοθεί στους Τούρκους. Μέσω του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος “SEMA”, που έχει στηθεί κατά τα πρότυπα των εκπαιδευτηρίων του Γκιουλέν στις ΗΠΑ, το ισλαμικό κέντρο απ’ την Κωνσταντινούπολη ελέγχει πλέον την εκπαίδευση στην ισλαμική κοινότητα της Αλβανίας.
Στο Πανεπιστήμια της χώρας, διδάσκουν Τούρκοι καθηγητές  με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται η αλβανική νέα γενιά « με περίσσιο   μίσος» για όλους του χριστιανούς της περιοχής των Βαλκανίων. Άλλωστε τα αποτελέσματα «διαφάνηκαν» σε ένα και μόνο ποδοσφαιρικό αγώνα , στο Βελιγράδι, πριν δύο ημέρες και ακόμα να κοπάσουν.
Η οθωμανική αυτοκρατορία στήνεται με αρχή αυτήν την χώρα , η οποία προορίζεται ως το «δεξί χέρι» των Τούρκων στα βαλκάνια.
Η Τουρκία επιδιώκει εδώ και καιρό στην Αλβανία,  με αμυντικές συμφωνίες  και τώρα  μέσω της ισλαμικής θρησκείας,  την  στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας. Στις στρατιωτικές σχολές της Άγκυρας, εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί διοικητές του αλβανικού στρατού, ενώ στην ίδια την Αλβανία η νεολαία γαλουχείται με τις τουρκικές ισλαμικές αρχές.
Τα αμέσως επόμενα χρόνια αυτή η φουρνιά θα διοικήσει την χώρα και τα αποτελέσματα θα γίνουν αμέσως ορατά….
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις