Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση μικτής ομάδας,ποινικών και αντιεξουσιαστών .Βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και χειροβομβίδων..


Στην εξάρθρωση μία μικτής ομάδας, 5 - 6 ποινικών αλλά και αντιεξουσιαστών με δραστηριότητα κυρίως στην Θεσσαλονίκη, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα - πιθανόν με την χρήση καλάσνικοφ - εξάρθρωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ήδη σε έξι κατ' οίκον έρευνες στο λεκανοπέδιο (Εξάρχεια και Κολωνάκι) και στην συμπρωτεύουσα έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων και χειροβομβίδων ενώ έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έφθασαν στην εξάρθρωση της ομάδας από την ανάλυση δύο τουλάχιστον πρόσφατων ληστειών σε κατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά τον Αύγουστο του 2013 με πυροβολισμούς αλλά και σε τράπεζα της Επανωμής τον Ιούλιο του 2014 όπου διαπιστώθηκε η δράση ποινικών που ωστόσο φέρεται να είχαν επαφές με το «δίκτυο» της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλες ένοπλες ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν ενδείξεις ότι δύο από τους προσαχθέντες ηλικίας 25 και 30 ετών (τα στοιχεία τους στην διάθεση του Βήματος) ήταν οι δράστες των ληστειών κι είχαν σχέσεις με άτομο που είχε εμπλακεί στην αποστολή το καλοκαίρι του 2013 του δέματος βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Ακόμη φέρεται να είχαν επαφές και με αντιεξουσιαστιοκό στέκι της Θεσσαλονίκης. Προέκυψε επίσης ότι οι δυο ύποπτοι από την Θεσσαλονίκη είχαν επαφές με άλλους αντιεξουσιαστές στην Αθήνα. Τότε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και το τοπικό γραφείο της Αντιτρομοκρατικής ενημερώθηκαν τα κεντρικά γραφεία της εν λόγω υπηρεσίας που συνέχισε κι ολοκλήρωσε με απόλυτη μυστικότητα την έρευνα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται σε μια «σοβαρή υπόθεση που αποκαλύπτει σχέση αντιεξουσιαστών και ποινικών που δεν είχε προσδιορισθεί μέχρι σήμερα και είναι εντελώς άσχετη με την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη και τους τρεις καταζητούμενους ποινικούς που ενεπλάκησαν στην ληστεία του Διστόμου».
Το Βήμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις