ΓΥΝΑΙΚΑ EINAI ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΝΙ. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ISIS ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ENAΣ KOYΡΔOΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!




Και το όνομά της είναι Ναλίν Αφρίν (Nalin Afrin). Είναι η γυναίκα στρατηγός των Κούρδων που υπερασπίζεται την Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος.

Η γενική στρατιωτική διοικητής της Κομπάνι είναι η πολεμίστρια που τη βλέπετε στη φωτογραφία, στους προμαχώνες της πόλης, να παρακολουθεί της κινήσεις των τζιχαντιστών. Το παλικάρι στα δεξιά της, ο Μαζλούμ Μπαγκόκ (Mazlum Bagok) σκοτώθηκε πριν δύο εβδομάδες.


Στις κουρδικές δυνάμεις του YPG η συμμετοχή γυναικών είναι τόσο μεγάλη που όταν το 2011 ιδρύθηκε το YPG αμέσως πάρθηκε η απόφαση να σχηματιστεί ξεχωριστό στράτευμα γυναικών που ονομάστηκε YPJ.Γυναίκες και άνδρες απολαμβάνουν απόλυτης ισονομίας και δεν υπάρχει καμιά διάκριση μεταξύ τους, είτε στους βαθμούς είτε στις μάχες.

Το 2013 αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό η εθελοντική κατάταξη γυναικών που για κάθε δέκα άνδρες που εντάσσονταν στο YPG, στο YPJ έμπαιναν 20 γυναίκες.

Οι Κούρδισσες πήραν τα όπλα διότι είδαν τι κάνει το Ισλαμικό Κράτος στις γυναίκες. Στην Τελ Χαρράν, όταν έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών, οι γυναίκες σύρθηκαν γυμνές στους δρόμους και βιάστηκαν πάνω στα πεζοδρόμια. 

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν τους βιασμούς, τις ατιμώσεις ή να πουληθούν σκλάβες, ήταν να πάρουν τα όπλα και να ντυθούν στο χακί.


Αντίπαλος της Ναλίν Αφρίν, διοικητής των ορδών του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν εκείνη και τους αντάρτες της στην Κομπάνι, είναι ένας Κούρδος προδότης, ο Χατάμπ Αλ Κουρντί.
(Φωτογραφία)

Κούρδος τζιχαντιστής πολιορκεί την Κομπάνι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις