H θεωρία Τσιάπα και ο καταστρεπτικός σεισμός που μπορεί να γίνει στις 6/12/2014


Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς έχει διαβάσει την θεωρία του κ. Τσιάπα Ηλία, ενός ερασιτέχνη που στην ιστοσελίδα του έχει αναρτήσει μια θεωρία για τη μεταφορά σεισμικών συστατικών από την περιοχή της Κεντρικής Αμερικής προς τη Μεσόγειο. Για να μην σας μπερδεύω με λεπτομέρειες, που ούτως ή άλλως μπορείτε να αναζητήσετε στο tsiapas.gr, θα σας πω απλά ότι οι σεισμοί που λαμβάνουν χώρα στην Κεντρική Αμερική, επαναλαμβάνονται μετά από περίπου 52 ημέρες στη χώρα μας. Μάλιστα λίγες μέρες πριν και ανάλογα με τη σεισμικότητα στη Μεσόγειο μπορούμε να
υπολογίσουμε και την πορεία τους, εαν δλδ θα περάσουν βόρεια, κεντρικά ή νότια.
Στα δύο χρόνο που παρακολουθώ καθημερινά στην ιστοσελίδα του κ. Τσιάπα, δύσκολα τον βρήκα λάθος και αυτό μόνον όταν αντί για μεγάλο σεισμό είχαμε διασπορά (δλδ πολλούς διάσπαρτους σεισμούς μεγέθους περίπου 4 ρίχτερ). Στο αρχείο σεισμών του ιστολογίου θα διαπιστώσετε ότι έχει προβλέψει όλους τους μεγάλους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα μας, ακόμα σε βάθος 15 ετίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τη θεωρία αυτή και λαμβανομένου υπόψη του σημερινού μεγασεισμού, που ήταν καταστρεπτικός και με ανθρώπινα θύματα, μεγέθους 7,3 ρίχτερ στην Νικαράγουα, περίπου στις 6 Δεκέμβρη, αναμένεται ανάλογος σεισμός στη χώρα μας. Όπως περιγράφεται και στη θεωρία μπορεί αντί ενός μεγάλου σεισμού να γίνουν σμηνοσεισμοί (που όμως λόγω μεγέθους θα είναι και αυτοί αρκετά μεγάλοι ίσως και πάνω από 5 ρίχτερ, εκτός και εαν έχουμε δραστηριότητα στη Νότιο Ιταλία)
Βεβαίως και περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του κ. Τσιάπα, αλλά ήδη στο σχετικό φόρουμ έχουν αρχίσει οι συζητήσεις των μελών. Φυσικά ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους είτε είναι σμηνοσεισμοί είτε χτυπήσει την Ιταλία ή μας προσπεράσει και χτυπήσει Τουρκία ή Ισραήλ θα έχει τεράστιες επιπτώσεις.
Όλα όσα αναφέρθηκαν δεν είναι για να προκληθεί πανικός, αλλά για να προετοιμασθούμε αναλόγως και μακάρι στο τέλος να μην γίνει τίποτα.

Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

ΠΗΓΗ
 
 ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις