Αιώνια πιστός: Σκύλος διέσχισε 32 χιλιόμετρα μέσα στη ζούγκλα




Μια ομάδα Σουηδών αθλητών βρέθηκαν στο Εκουαδόρ για να λάβουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα extreme sports στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου.
Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, έτσι όπως ήταν βουτηγμένοι στις λάσπες, εξουθενωμένοι και πεινασμένοι, σταμάτησαν για ένα γρήγορο γεύμα.
Τότε, ένας από αυτούς, ο Mikael Lindnord, παρατήρησε με την άκρη του ματιού του  ένα κακομοίρικο αδέσποτο σκυλί να τον κοιτάζει με θλιμμένα μάτια.
Τον λυπήθηκε και του
έδωσε να φάει λίγο από την κονσέρβα του. Ένα μόνο μικρό κομματάκι κρέας που όμως αρκετό για να κερδίσει την αφοσίωσή του.  Κάπως έτσι η ομάδα απέκτησε το πέμπτο μέλος της. Και το όνομα αυτού Αρθούρος.

  Είχαν να διανύσουν 32 χιλιόμετρα δύσκολης διαδρομής μέσα στη ζούγκλα, στο πλαίσιο του  Adventure Racing World Championship, και δεν πίστευαν ότι θα καταφέρει να τους ακολουθήσει μέχρι τέλους.
Κι όμως. Ο Αρθούρος κολύμπησε δίπλα τους όταν έκαναν καγιάκ, σύρθηκε σε δύσβατους λόφους και χώθηκε μέσα σε λάσπες όταν έκαναν ορειβασία.

Δεν έφυγε ποτέ από δίπλα τους, ακόμα κι όταν προσπάθησαν να τον διώξουν, ανησυχώντας για τη δική του ασφάλεια.

  Έξι μέρες μετά η ομάδα τερμάτισε με επιτυχία τη αποστολή της, μαζί με τον κατάκοπο Αρθούρο.

  Ο επίμονος σκυλάκος είχε καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην καρδιά του Mikael Lindnord, που δεν μπορούσε να επιστρέψει στη Σουηδία χωρίς να τον πάρει μαζί του.




  Παρέκαμψε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και ακολολούθησε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες προκείμενου να καταφέρει να τον πάρει μαζί του.

'Ήρθα στο Εκουαδόρ για να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αντ' αυτού κέρδισα έναν καινούριο φίλο", δήλωσε χαρούμενος ο Lindnord.




  ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις