Μετανάστευση και λαθρομετανάστευση, μία σκόπιμη παρερμηνεία.

 
 
 
 
 
Όταν συζητείται το θέμα της εισβολής στην Ελλάδα, Κύριος οίδε, πόσων εκατομμυρίων λαθρομεταναστών κάποιοι εξυπνάκηδες προοδευτικοί που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους υποστηρίζουν και δικαιολογούν αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στην χώρα μας με το επιχείρημα πως και πολλοί Έλληνες μετανάστες τις προηγούμενες δεκαετίες πήγαν να δουλέψουν και σε Ευρωπαϊκές και σε υπερπόντιες χώρες.
 Όμως τι σχέση έχουν οι δυο καταστάσεις;

Με ποιες προϋποθέσεις πήγαν οι Έλληνες μετανάστες στο Εξωτερικό; 

Μήπως πήδηξαν τα σύρματα των συνόρων της τότε Δυτ. Γερμανίας ή μήπως αποβιβάστηκαν στις ακτές των Η.Π.Α. από τα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων; Όχι βέβαια. Στον 9ο τόμο της ιστορίας τον Νέου Ελληνισμού (εκδόσεις Ελλ. Γράμματα) στην σελ. 338 δημοσιεύεται το έγγραφο-σύμβαση με το οποίο μετανάστευε ο Έλληνας εργαζόμενος στην τότε Δυτ. Γερμανία. Προσέξτε!
Στο έγγραφο περιγράφεται λεπτομερώς το είδος της εργασίας για την οποία προσλαμβάνεται ο μετανάστης. Πιο κάτω αριστερά υπάρχει η σφραγίδα της επιχείρησης που τον προσλαμβάνει καθώς και η υπογραφή τον εργοδότη. Δεξιά το όνομα και η υπογραφή τον Έλληνα εργαζόμενου. Κάτω αριστερά ο έλεγχος και η έγκριση της Γερμανικής επιτροπής που είπε εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Και κάτω δεξιά η θεώρηση τον Ελληνικού υπουργείου εργασίας.

Με αυτήν λοιπόν την διαδικασία πήγαινε ο Έλληνας μετανάστης στη Γερμανία τις οποίας οι υπηρεσίες φρόντιζαν για την εκεί εγκατάσταση τον. Έχει καμία σχέση αυτή η προγραμματισμένη και ελεγχόμενη από εκατό πλευρές μετανάστευση με αυτό το όργιο που υπάρχει στην Ελλάδα;

Ασφαλώς όχι. Εάν είχε ακολουθηθεί κάτι ανάλογο και εδώ το πολύ να είχαν έλθει λίγες εκατοντάδες χιλιάδες συγκεκριμένων ξένων, από ορισμένες χώρες, για συγκεκριμένες εργασίες και για συγκεκριμένο χρόνο.

Οι ευθύνες για αυτό που συμβαίνει υπάρχουν όχι μόνο στο κράτος που άφησε την κατάσταση να ξεφύγει εντελώς από ανικανότητα ή πιθανώς από πρόθεση αλλά και στην νεοελληνική κοινωνία που απεδέχθη απαθώς αυτή την εισβολή και μετά υποκριτικώς διαμαρτύρεται. Και οι φαιδροί κουλτουριαραίοι ας αφήσουν στην άκρη το σαθρό τους επιχείρημα διότι ηθελημένα συγκρίνουν ανόμοια πράγματα.
Γιώργος Δασκαλάκης
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις