Ψεύτικο το βίντεο με το μικρό ήρωα της Συρίας που σώζει κοριτσάκι -Σκηνοθετήθηκε για να αφυπνιστεί ο κόσμος -Βίντεο






Ηταν το βίντεο που σκόρπισε ρίγη τις προηγούμενες ημέρες και το είδαν εκατομμύρια θεατές, σε όλο τον κόσμο. Ενα αγοράκι, ο μικρός ήρωας της Συρίας όπως έγινε γνωστό, αψηφούσε τη «βροχή» από σφαίρες που έπεφταν γύρω του για να σώσει ένα κοριτσάκι. Μόνο που τα δύο παιδιά δεν ήταν σε κίνδυνο.
Το βίντεο που έγινε viral ήταν σκηνοθετημένο, όπως αποκάλυψε το BBC. Μία ομάδα Νορβηγών κινηματογραφιστών το γύρισε τον περασμένο Μάιο στη Μάλτα, με στόχο να φαίνεται απόλυτα πειστικό. Ο λόγος; Ηθελαν ο κόσμος να αφυπνιστεί και να
στρέψει το βλέμμα του σε αυτή την περιοχή.
Ο σκηνοθέτης, Λαρς Κλέβμπεργκ, έγραψε το σενάριο μελετώντας βίντεο από ειδησεογραφικά πρακτορεία με τις συγκρούσεις στη Συρία. Οπως λέει, με τη δουλειά του, ήθελε να ασχοληθεί ο κόσμος με την τραγική μοίρα των παιδιών που χάνουν τη ζωή τους σε εμπόλεμες ζώνες.«Στόχος μου ήταν να κάνω ένα βίντεο που να μοιάζει πραγματικό και να γίνει πιστευτό από όλο τον κόσμο, ο οποίος θα το μοιράζονταν και θα γέμιζε ελπίδα», δήλωσε μιλώντας στο BBC. Η ομάδα που το γύρισε είχε δουλέψει σε μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου, όπως η «Τροία» και ο «Μονομάχος», ενώ οι φωνές που ακούγονται στο βίντεο είναι προσφύγων από τη Συρία που ζουν στη Μάλτα.





ΠΗΓΗ







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις