Τα μάθατε τα νέα για Γιάννα, Λάκη, Ρένα, Τράγκα και Γιώργο;

 
 
Η Γιάννα έγινε ΣΥΡΙΖΑ, ο Τράγκας στηρίζει πλέον την κυβέρνηση (ο Λάκης πάντως συνεχίζει) και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν για τα τεστ κοπώσεως των τραπεζών -σαν τους γονείς που λένε «ο Τζακ (σ.σ. το μωρό) περπάτησε».
Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ξανά πως θέτει εαυτόν στη διάθεσή μας για να μας ξανασώσει και η Ρένα Δούρου ξέχασε τις καθαρίστριες.
Παραλογισμός;
Πραγματικότητα!
Είναι οι «ειδήσεις» των τελευταίων ημερών.
Ο κόσμος, όμως, έχει αλλάξει. Οι Έλληνες δεν έχουν, πλέον, στις τσέπες τους δανεικό χρήμα. Δεν οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα. Πολλοί είναι άνεργοι. Και πολλοί που εργάζονται δεν πληρώνονται. Και όσοι πληρώνονται παίρνουν πλέον πολύ λίγα.
Και αυτά τα νέα δεν κρύβονται από τα όσα συμβαίνουν στη «σκηνή». Οι «θεατές» δεν έχουν, πλέον, διάθεση. Και πληγωμένοι καθώς είναι, θέλουν να πληγώσουν. Κάποιον να τιμωρήσουν.
Η χώρα κινδυνεύει από τις υπερβολές λαϊκιστών και ρεαλιστών. Μνημονιακών και αντιμνημονιακών.
Κυρίως, βέβαια, κινδυνεύει από τον ίδιο της τον εαυτό. Τα στρεβλά πρότυπα, τις ανέξοδες δικαιολογίες, τα κενά γνώσης όλων μας. Της άρνησής μας να δούμε τα πράγματα αντικειμενικά, αναλαμβάνοντας και εμείς το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Κάποτε δε μας πείραζαν τόσο τα κενά στην Υγεία, γιατί είχαμε μέσο για να βρούμε δωμάτιο ή χρήματα για να πάμε σε ιδιωτικό. Αφήναμε το «πάρτι» να γίνεται γιατί είμασταν βολεμένοι.
Τώρα; Τώρα έχουμε γεμίσει οργή, που είναι κακός σύμβουλος.
Στην «πλατεία» και τα «θεωρεία» ή έξω από τα «θέατρα» της ενημέρωσης, οι γονείς «δηλητηριάζουν» τα παιδιά τους, συζητώντας τα προβλήματά τους μπροστά τους.
Εμένα οι γονείς μου δε μου έπαιρναν σοκολάτες το καλοκαίρι γιατί είχαν -λέει- σκουλήκια. Αυτή ήταν η δικαιολογία τους.
Τώρα οι γονείς λένε στα παιδιά τους ότι φταίει η κυβέρνηση. Και το χειρότερο, πως φταίει η Δημοκρατία.
Που άφησε τον Άκη να τους φάει τα λεφτά τους. Που επέτρεψε στους ξένους να κατακτήσουν τη χώρα.
Ο Έλληνας με το ιδιόκτητο σπίτι, εξοχικό στη θάλασσα και το βουνό και δύο –τρία αυτοκίνητα ανακάλυψε πως η Δημοκρατία τον κορόιδεψε.
(Και αυτοί που ποτέ δεν είχαν, χαίρονται που τα έχασαν και οι άλλοι).
Όταν ζούσε, όμως, εις υγείαν των κορόιδων, της ΕΕ, ήταν νεοδημοκράτης και πασόκος.
Τώρα έγινε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Σημεία των καιρών. Που, δυστυχώς, αποτελούν «στάσεις» για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Ένα μέλλον χωρίς καλά νέα.
ΥΓ. Με απλά λόγια θέλουμε να πούμε πως φταίνε οι άλλοι, αλλά φταίμε και εμείς. Δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά όλοι έχουμε ευθύνες. Και αν όχι για το χθες, έχουμε σίγουρα για το αύριο. Καλό βόλι, όταν έρθει η ώρα και καλά μυαλά μέχρι τότε.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις