Η ζωή under cover στα Καρτέλ Ναρκωτικών. Ένας πράκτορας της Δίωξης θυμάται

 

Ο εικονιζόμενος Mike Vigil είναι ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών επιχειρήσεων της DEA.
Υπηρέτησε επί 3 δεκαετίες στην αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών και ξεχώρισε με τις εξαιρετικές του επιδόσεις σε under cover αποστολές μέσα στα μεγάλα Καρτελ Ναρκωτικών της Κολομβία και του Μεξικού.
Για την ακρίβεια, έζησε στο Μεξικό με τους βαρόνους επί 18 χρόνια, το μεγαλύτερο διάστημα από οποιονδήποτε πράκτορα της DEA.
Σήμερα, μοιράζεται την πολύτιμη γνώμη του με
τις μεξικανικές Δυνάμεις Ασφαλείας και όχι μόνο.
Με μια εκ βαθέων συνέντευξη στην εφημερίδα Global Post, έδωσε στο φιλομαθές κοινό μια ιδέα για το πώς είναι να ζεις under cover μαζί με τους λαθρεμπόρους.

"Διανοητικά μεταμορφωνόμουν σε ένα έμπορο ναρκωτικών, ειλικρινά σας το λέω. Μπορούσα να βγάλω εντελώς από το μυαλό μου ότι ήμουν ένας πράκτορας της Δίωξης και ότι βρισκόμουν μέσα στο Καρτέλ under cover", λέει χαρακτηριστικά στην αμερικανική εφημερίδα και εξηγεί πόσο τον βοήθησε το γεγονός ότι τα ισπανικά ήταν η μητρική του γλώσσα.
"Έμαθα τη μεξικανική αργκό των καρτέλ πάρα πολύ γρήγορα. Έχουν δικές τους κωδικές ονομασίες και λέξεις, τον  δικό τους τρόπο ομιλίας", σημειώνει.
"Σκεφτόμουν όπως αυτοί, συμπεριφερόμουν όπως αυτοί, μιλούσα όπως αυτοί. Γι΄αυτό και δεν κίνησα ποτέ υποψίες" λέει χαρακτηριστικά.

  Πότε έφτασες πιο κοντά στο θάνατο;
"Ήμουν στο Μεξικό, στην περιοχή της Caborca στη Sonora. Είχα συναντηθεί με έναν λαθρέμπορο και διαπραγματευόμουν μαζί του για να αγοράσω κάτι τόνους μαριχουάνα, όταν εισέβαλαν οι Μεξικανοί Ομοσπονδιακοί Πράκτορες για να τον συλλάβουν" θυμάται ο Vigil.
"Ένας από τους μεξικανούς πράκτορες έβαλε το πιστόλι του στον κρόταφο του λαθρέμπορα, όμως εκείνος κατάφερε να ελιχθεί, πήρε το όπλο από τα χέρια του πράκτορα και του τίναξε τα μυαλά στον αέρα".
"Αμέσως μετά στράφηκε προς το μέρος μου και άρχισε να πυροβολεί επανειλημμένα, για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να πέσει νεκρός από τα πυρά των άλλων ομοσπονδιακών".
Ο Vigil βγήκε αλώβητος από το συγκεκριμένο περιστατικό.

  Η εθιστική αδρεναλίνη
Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιο ήταν το κίνητρό του για να μπει σε μια τόσο επικίνδυνη διαδικασία, απάντησε ως εξής:



"Το πιο σημαντικό ήταν ότι απολάμβανα αυτό το παιχνίδι.
Ήταν το απόλυτο παιχνίδι γάτας ποντικού. Ένα κερδίζει, ένας χάνει.
Η έκρηξη αδρεναλίνης ήταν απίστευτη. Δεν μπορείς εύκολα να απεμπλακείς από αυτή την έξαψη, κάθε φορά αναζητάς ολοένα και μεγαλύτερη έκρηξη αδρεναλίνης
Σε αυτό το σημείο κινδυνεύεις να καταλήξεις νεκρός".



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις