Σοκ: Τζιχαντιστές έζωσαν με εκρηκτικά 14χρονο αγόρι και το διέταξαν να ανατιναχθεί σε σιιτικό τζαμί.(Βίντεο)

 Ενα αγόρι 14 ετών από τη Συρία που εντάχθηκε εθελοντικά στους τζιχαντιστές ως καμικάζι αυτοκτονίας άλλαξε γνώμη γι' αυτό που πήγαινε να κάνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όταν έφτασε σε σιιτικό τζαμί-στόχο στη Βαγδάτη ζωσμένος με εκρηκτικά, ο Γιουσέιντ Μπάρχο το μετάνιωσε. Από το να σκοτωθεί ο ίδιος και να συμπαρασύρει στον θάνατο δεκάδες ακόμα ανθρώπους, πήρε τη γενναία απόφαση να παραβεί τις εντολές που
του είχαν δώσει οι τζιχαντιστές, ξεμπουκώνοντας το μπουφάν του και αποκαλύπτοντας το τι έκρυβε στους φρουρούς που βρίσκονταν κοντά.

Το ανατριχιαστικό βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει την ένταση που επικρατεί τη στιγμή που ένας φρουρός αφαιρεί με πολλή προσοχή τα κομμάτια του «θανάσιμου» εξοπλισμού που έφερε πάνω του ο μικρός Σύρος.

Οι New York Times αναφέρουν ότι ο 14χρονος Γιουσέιντ ονειρευόταν να γίνει γιατρός πριν ενταχθεί στους κόλπους των τζιχαντιστών. Και ότι στρατεύθηκε εθελοντικά στο Ισλαμικό Κράτος επειδή «πίστευε στο Ισλάμ», αλλά γρήγορα οι τζιχαντιστές τον παραπλάνησαν, λέγοντάς του πως αν δεν γίνει μαχητής οι σιίτες θα βίαζαν τη μητέρα του.

«Μας καλλιέργησαν την ιδέα ότι οι σιίτες είναι άπιστοι και πρέπει να τους σκοτώσουμε», είπε ο 14χρονος, σύμφωνα με τους New York Times. Στη συνέχεια η εφημερίδα περιγράφει το πώς ο Γιουσέιντ μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο εκπαίδευσης, όπου έπρεπε να επιλέξει αν θα γίνει μαχητής ή καμικάζι αυτοκτονίας. Επέλεξε το δεύτερο, ελπίζοντας ότι έτσι ίσως θα μπορούσε να παραδοθεί. Οπως και έγινε...









ΠΗΓΗ










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις