«Το αγόρι που έπεσε από τον ουρανό»

Keith Sapsford, the 14-year-old boy who fell out of a Japan Airlines_a


Σύδνεϋ. Φεβρουάριος του 1970.
Ο Τζον Γκίλπιν ήταν ένας ερασιτέχνης φωτογράφος που τυχαία συνέλαβε με τη φωτογραφική μηχανή του αυτό το συγκλονιστικό στιγμιότυπο την ώρα που δοκίμαζε ένα καινούργιο φακό. Ο άνθρωπος που πέφτει από το αεροπλάνο είναι ένας 14χρονος Αυστραλός, ο Κηθ Σάπσφορντ (keith Sapsford), που είχε κρυφτεί στο σύστημα προσγείωσης του αεροπλάνου του ιαπωνικών αερογραμμών με προορισμό το Τόκυο. Το παιδί είχε καταφύγει εκεί πολλές ώρες πριν από
την απογείωση του αεροσκάφους πιστεύοντας ότι θα πραγματοποιούσε το όνειρό του να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Μόλις οι τροχοί ανέβηκαν στη θέση τους όμως, δεν υπήρχε πια χώρος για τον μικρό Αυστραλό λαθρεπιβάτη, που έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος. «Το μόνο που ήθελε ο γιος μου ήταν να δει τον κόσμο», δήλωσε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, ενώ η ιαπωνική εταιρεία διευκρίνησε πως ακόμα και αν δεν έπεφτε ο μικρός από το αεροσκάφος ο θάνατός του θα ήταν βέβαιος, αφού ή θα τον συνέθλιβαν οι τροχοί ή θα πέθαινε λόγω έλλειψης οξυγόνου ή χαμηλών θερμοκρασιών.

Keith Sapsford, the 14-year-old boy who fell out of a Japan Airlines
Ο ερασιτέχνης φωτογράφος απαθανάτιζε την απογείωση του αεροπλάνου για να δοκιμάσει τον καινούργιο φακό του. Αθελά του και χωρίς να το συνειδητοποιήσει, συνέλαβε τη βουτιά θανάτου του μικρού Αυστραλού λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωση. Οταν εμφάνισε το φιλμ αντιλήφθηκε την ύπαρξη του και έσπευσε σοκαρισμένος να ειδοποιήσει τις αρχές.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις