Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δείτε πώς τόλμησε να περπατήσει μια γυναίκα στην Καμπούλ και έγινε πανικός!


Δείτε πώς τόλμησε να περπατήσει μια γυναίκα στην Καμπούλ και έγινε πανικός! (βίντεο)


Μια μυστηριώδης γυναίκα προκάλεσε πανικό στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, καθώς τόλμησε να κυκλοφορήσει στους δρόμους της μουσουλμανικής πόλης, με ακάλυπτες τις γάμπες της και χωρίς την παραδοσιακή μπούρκα.
Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστή, απαθανατίστηκε να περπατά στους δρόμους της Καμπούλ δίχως ίχνος φόβου για τους
κινδύνους που ελλόχευε η κίνησή της.
Ο δημοσιογράφος Hayat Ensafi, ο οποίος τράβηξε τις φωτογραφίες, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τη στάση της άγνωστης γυναίκας.
«Ήξερα ότι έπρεπε να αποθανατίσω την σπάνια αυτή στιγμή, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου, μια γυναίκα να περπατάει στην Καμπούλ ντυμένη έτσι. Όλη η πόλη έχει σοκαριστεί. Προσπάθησα να την προσεγγίσω αλλά αυτή επιτάχυνε το βήμα της».
καμπουλ1
καμπουλ2

Οι φωτογραφίες της αναρτήθηκαν στα social media και έκαναν το γύρω του κόσμου, δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις, δεδομένου ότι στο Αφγανιστάν, όπως και στις υπόλοιπες ισλαμικές χώρες, ο νόμος είναι πολύ αυστηρός για τις γυναίκες που δεν ακολουθούν τις επιταγές της Σαρία όσον αφορά στην ενδυμασία τους και ειδικά στους δημόσιους χώρους. Υπήρξαν πολλοί που υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα ψυχικά διαταραγμένο άτομο, ενώ άλλοι την χαρακτηρίστηκαν «ηρωίδα» και άλλοι ανέφεραν πως ίσως είναι μια γενναία γυναίκα που θέλει να ηγηθεί μιας επανάστασης με αίτημα την γυναικεία απελευθέρωση.
«Είναι δικό της το σώμα, δεν είναι δικό σας», σχολίασε μία γυναίκα, ονόματι Siddiq και πρόσθεσε: «Θαυμάζω το θάρρος της. Θέλουμε να δούμε όλο και περισσότερες γυναίκες να κυκλοφορούν έτσι».
«Το σώμα μου ανήκει σε μένα. Όχι στην καταναγκαστική «χιτζάμπ»», έγραψε μία άλλη.
καμπουλ3

«Ζούμε σε μία μουσουλμανική χώρα και δεν μπορούνε να ανεχτούμε τέτοιες καταστάσεις», έγραψε ένας χρήστης με το όνομα Ahmad.
«Είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες να περπατούν στην Καμπούλ με γυμνά τα πόδια λέει», ο Syed Anouar εξηγώντας πως τέτοιες ενέργειες μπορεί να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση των Ταλιμπάν.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις