«Η Ελληνική Αστυνομία δοκιμάζει ήδη τις κάμερες στις στολές των οργάνων της τάξεως»




ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ: «Η Ελληνική Αστυνομία δοκιμάζει ήδη τις κάμερες στις στολές των οργάνων της τάξεως»
Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ… Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Φέργκιουσον το τελευταίο διάστημα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε πως προτίθεται να συγκροτήσει μια ειδική ομάδα που θα εξετάσει τους τρόπους προκειμένου να βελτιωθεί η σύγχρονη αστυνομική επιτήρηση. Γι” αυτό τον σκοπό θα δαπανηθεί το ποσό αυτό των 263 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου
οι αστυνομικοί να εξοπλιστούν με μικροσκοπικές κάμερες που θα ενσωματώνονται στη στολή τους- θα κρέμονται από το λαιμό ή θα τοποθετούνται στο πουκάμισο της στολής τους ή ακόμα και στα γυαλιά τους – και να διευρυνθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών στην επιβολή του νόμου σε μια απόπειρα να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη σε κοινότητες όπως αυτή του Φέργκιουσον.
Οι μικροσκοπικές κάμερες θα τοποθετηθούν στο μέλλον ή ήδη το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται; Σύμφωνα με τον αξιωματικό του Ελληνικού Αστυνομικού Τμήματος στη Νέα Υόρκη, Jason Helfer, το πρόγραμμα των καμερών εφαρμόζεται δοκιμαστικά εδώ και αρκετό καιρό, τουλάχιστον από τα όργανα της τάξεως του συγκεκριμένου τμήματος (πρωτοπόρα η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις και στις ΗΠΑ!!!). «Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη και συνεχίζεται για μερικούς μήνες. Το τμήμα διαθέτει 20 κάμερες και οι υπάλληλοι έχουν προσφερθεί εθελοντικά να δοκιμάσουν». ανέφερε αρχικά.
Και συνέχισε: «Οι κάμερες σώματος πιστεύουμε πως είναι ένα μεγάλο εργαλείο. Δεν προστατεύει μόνο την ακεραιότητα του τμήματος, αλλά και την ακεραιότητα της έρευνας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμπιστεύονται πάντα τον νόμο και την επιβολή του. Ωστόσο, αν υπάρχει βίντεο από ένα περιστατικό θα δίνονται οριστικές απαντήσεις χωρίς καμιά αμφισβήτηση».
Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ» βρίσκεται ανάμεσα μας… Με πρόσχημα πάντα την ασφάλεια του πολίτη και την καταπολέμηση της βίας… Μέχρι τον πλήρη έλεγχο της ανθρωπότητας… Και αφού ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος στο ελληνικό αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης, ελέω Βασίλη Κικίλια αναμένεται να το δούμε να εφαρμόζεται και στα μέρη μας… Αν δεν εφαρμόζεται ήδη…

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις