Επίθεση με καλάσνικοφ στην ισραηλινή πρεσβεία



Μπαράζ πυροβολισμών από αυτόματο όπλο, κατά πάσα πιθανότητα καλάσνικοφ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολύ μικρή απόσταση από την πρεσβεία του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως στόχος ήταν η ίδια η διπλωματική αποστολή.
Από τους πυροβολισμούς, ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρά αυτόματου όπλου προερχόμενα από την οδό Μουσών, επί της οποίας βρίσκεται η είσοδος της πρεσβείας. Τα πυρά άκουσε ο
σκοπός που είχε βάρδια μετά τις 3:00 τα ξημερώματα.
Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες τις αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν κάλυκες και άλλα στοιχεία, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Μέχρι στιγμής, έχουν συλλεχθεί πάνω 50 κάλυκες.
Την ίδια στιγμή, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συλλέγουν οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να σχηματιστεί η πρώτη σαφής εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη. Προς το παρόν, εκτιμούν πως επρόκειτο για δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και συνοδεύονταν από ομάδα υποστήριξης άλλων δύο ατόμων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε αρκετές φορές και οι δράστες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια με ταχύτητα προς την κατεύθυνση του περιφερειακού του Γαλατσίου.
Από την πλευρά της Αστυνομίας δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών, ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρεσβεία του Ισραήλ είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους στόχους στην πρωτεύουσα, με σκοπιές, κάμερες ασφαλείας περιμετρικά και υψηλό φράκτη.
Αυτή την ώρα, ο παράδρομος καθόδου της Κηφισίας προς Κατεχάκη παραμένει αποκλεισμένος. Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα στην Κατεχάκη, ενώ ανοιχτή η Κηφισίας και στην άνοδο και στην κάθοδο.

(Τρύπες από καλάσνικοφ σε κεντρικό παράθυρο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό)

Σημειώνεται επίσης, ότι το χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ θυμίζει πολύ την επίθεση που έγινε το Δεκέμβριο του 2013 στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Τότε την ευθύνη για την επίθεση, είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Λαϊκών Αγωνιστών".

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΩΝ

 


 
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις