Μετεωρολόγος στην Αρκτική: Το πιο μοναχικό επάγγελμα στον κόσμο [Εικόνες]





Ο Vyacheslav Korotki κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα, είναι μετεωρολόγος σε ένα εντελώς απομακρυσμένο σημείο της Αρκτικής για να μετρά θερμοκρασία, ανέμους, το χιόνι και άλλα καιρικά και μετεωρολογικά δεδομένα.
Είναι παντρεμένος και η γυναίκα του ζει στον Αρχάγγελο που είναι σε μια ώρα απόσταση με το ελικόπτερο. Το ζευγάρι δεν έκανε ποτέ παιδιά. Όποτε ο 63χρονος Κορότκι την
επισκέπτεται νιώθει πολύ άσχημα, πανικό: δεν αντέχει τους ανθρώπους στους δρόμους, τα οχήματα, τα φανάρια. Και ο Αρχάγγελος δεν είναι και καμία μεγαλούπολη αλλά ένα χωριό της αχανούς ρωσικής στέπας είναι.
«Οι πόλεις του είναι κάτι ξένο – δεν μπορεί να το αποδεχτεί» λέει η ίδια για τον Κορότκι. «Πίστευα ότι θα γνωρίσω έναν μοναχικό άνθρωπο που έτρεξε να ξεφύγει από τον κόσμο εξαιτίας κάποιας βαριάς τραγωδίας που τον βρήκε. Δεν είναι αλήθεια όμως. Δεν νιώθει ποτέ μόνος. Χάνεται μέσα στην τούνδρα, μέσα στις χιονοθύελλες. Δεν έχει την αίσθηση του εαυτό που έχουμε οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι σαν να είναι ο ίδιος ο άνεμος… είναι σαν να είναι ο ίδιος ο καιρός» λέει η Evgenia.
Δείτε τις φωτογραφίες:
hermit_1
hermit_2
hermit_3
hermit_4
hermit_5
hermit_6
hermit_7ΠΗΓΗ
hermit_8ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις