Με εντολή της Τρόικας στο… λάκκο των πρόωρων εθνικών εκλογών




Με εντολή της Τρόικας (όχι, του Σαμαρά…) η υπάκουη, χωρίς βούληση και στοιχειώδη διαπραγματευτική ικανότητα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επιχειρεί, δια της επισπεύσεως της Προεδρικής εκλογής, ηρωική έξοδο.
Οι δανειστές υποχρεώνουν τη συγκυβέρνηση των Μνημονιακών να κλείσει το κεφάλαιο της πολιτικής «αβεβαιότητας», που ευαγγελίζεται ότι δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντάς την ουσιαστικά στο… λάκκο των πρόωρων εθνικών εκλογών.
«Πρώτα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έπειτα
η συμφωνία», είναι το «κόλπο» απελπισίας, στο οποίο η Τρόικα συνεισφέρει, ως …αντίδωρο, δίμηνη παράταση, μέχρι την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης.
Είναι προφανές, ότι το αδιέξοδο επέτεινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού, το οποίο κατέδειξε ότι το όνειρο των 180 ψήφων, για παράταση του κυβερνητικού βίου, αποτελεί όνειρο …χειμερινής νυκτός.
Ετσι, ακόμη κι αν ψήφιζαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τον νέο Αρμαγεδδώνα, θα μηδενίζονταν οι όποιες πιθανότητες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο, και στις κάλπες, που θα σύρονταν, η ήττα τους θα ήταν συντριπτική.
«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους βουλευτές να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα που θα μας επιβάλλει η Τρόικα και μετά να τους ζητήσουμε να ψηφίσουν και για Πρόεδρο Δημοκρατίας» ανέφερε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.
Ενώ τώρα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες της Προεδρικής εκλογής ευελπιστούν, μέσα στον πανικό τους, πως θα εκβιάσουν τους επαμφοτερίζοντες βουλευτές, ώστε να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 ψήφων. Κι ύστερα απαλλαγμένοι από τη «θηλιά» της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να ολοκληρώσουν τη «δουλειά», τουτέστιν τον κοινωνικό ερειπιώνα και την μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.
Άλλωστε, το νέο «συμβόλαιο» της Μνημονιακής βαρβαρότητας, που έχει συνομολογήσει η συγκυβέρνηση με τους επικυρίαρχους, ώστε να εκπληρώσει την αποστολή της, επιφυλάσσει οδυνηρές εκπλήξεις στην, ήδη, βαρυγκωμούσα κοινωνία! Και τούτο διαφαίνεται από το γεγονός ότι δεν τόλμησε να το εμφανίσει ούτε καν στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της, προφασιζόμενη την τεχνητή κρίση με τους Τροικανούς.
Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο Σαμαράς δεν έχει παρά μόνο το όπλο του εκφοβισμού και της κινδυνολογίας. «Φοβάται ο κόσμος» επαναλάμβανε κάθε τρεις και λίγο, προχθές στη Βουλή, πασχίζοντας να κρύψει τον δικό του ανείπωτο φόβο.
Το ψευτοδίλημμα είναι έτοιμο: Ομαλότητα ή χάος. Συνέχιση της προσπάθειας ή πάνε χαμένες οι θυσίες πέντε ετών…
Όμως, δρόμος για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει πλέον ανοίξει!

Γράφει ο Μαγια

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις