Norman Atlantic: To έγγραφο - ντοκουμέντο των ελλείψεων



Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic, που πλέει ακυβέρνητο στην Αδριατική από τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς, οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν ήδη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της φωτιάς με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την κινητοποίηση των σωστικών μέσων.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.
Παράλληλα, βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο - ντοκουμέντο που καταδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις σε 5 τομείς που θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπολοϊα του Norman Atlantic.
Πρόκειται για την αναφορά τους Λιμεναρχείου Πάτρας, μετά από επιθεώρηση που διενήργησε στο πλοίο στις 19 Δεκεμβρίου, η οποία αναρτήθηκε στο ιστότοπο www.equasis.org.
Όπως εξηγεί στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Σάββας Τομπούλογλου, οι ελλείψεις διαπιστώθηκαν κυρίως: στο πλάνο διάσωσης, στα φώτα ασφαλείας, στις πυροστεγείς πόρτες, στις σωστικές εφαρμογές και στις υδατοστεγείς πόρτες.

"Πώς αντιμετωπίστηκαν αυτές οι παρατηρήσεις δεδομένου ότι δεν υπάρχει πουθενά γραπτή αναφορά ότι διορθώθηκαν και γιατί δόθηκε άδεια απόπλου του πλοίου με επιπλέον δεδομένο τις τόσο κακές καιρικές συνθήκες;" διερωτάται ο κ. Τομπούλογλου και υποστηρίζει ότι "τα μέλη του πληρώματος ήταν 56, με βάση την ειδική  σύνθεση, ενώ ο αριθμός τους θα έπρεπε να ήταν διπλάσιος".
Από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρίας, VISEMAR di Navigazione S.R.l., ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις για δυσλειτουργίες σε κάποια από τα μέσα που αναφέρονται σε έγγραφο του λιμεναρχείου Πατρών επιδιορθώθηκαν και διευθετήθηκαν άμεσα και γι αυτό δόθηκε άμεσα εντολή για τον απόπλου του συγκεκριμένου πλοίου.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις