Αυτός είναι ο νεκρός του Norman Atlantic

 
 
Πρόκειται για τον 67χρονο Γιώργο Δούλη κάτοικο Ελβετίας που είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα - Εγκλωβίστηκε στη «γλίστρα» στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο -
Ο Γιώργος Δούλης είναι ο Έλληνας επιβάτης που έχασε τη ζωή του στο Norman Atlantic σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο άτυχος 67χρονος και η σύζυγός του, Θεοδώρα, στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπο διαφυγής από το φλεγόμενο πλοίο και ενώ επιχειρούσαν να μπουν στη σωστική λέμβο, εγκλωβίστηκαν στη γλίστρα και παγιδεύτηκαν. Οι διασώστες προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν, η γυναίκα διασώθηκε, αλλά ο άνδρας δεν τα κατάφερε.

Η σύζυγος του άτυχου άντρα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου μίλησε σε κάμερα για την ασύλληπτη περιπέτεια που έζησε. Οπως λέει, ξύπνησαν από καπνούς μέσα στο Norman Atlantic Και όταν βγήκαν από την καμπίνα επικρατούσε το απόλυτο χάος. Περιέγραψε την κατάσταση ως μία καταστροφή και «ο κόσμος δεν ήξερε πού να πάει».

Ανιψιά θύματος: «Οι θείοι μου ήταν στην Ελλάδα για διακοπές»

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Δούλη έπεσε σαν βόμβα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καταμάχη Λάκκα Σουλίου, την Πάργα από όπου είναι η σύζυγός του Θεοδώρα, αλλά και στην ελληνική κοινότητα της Ζυρίχης. Πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες το ζευγάρι αποφάσισε να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου άνοιξε συνεργείο καθαρισμού. Ήταν ενεργά μέλη τοπικής Ένωσης Ελλήνων και συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις.

Τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος και η Θεοδώρα Δούλη βρίσκονταν στην Ελλάδα για διακοπές, σύμφωνα με την ανιψιά τους. «Οι θείοι μου είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και επέστρεφαν στη Ζυρίχη για να κάνουν Πρωτοχρονιά με τα παιδιά τους. Η θεία μου ήταν πολύ χαρούμενη που ήρθε στην Ελλάδα για να είναι με τους συγγενείς της. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να επικοινωνήσουμε μαζί της» δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr η ανιψιά τους. Σοκαρισμένοι είναι οι δύο γιοι της οικογένειας, που ενημερώθηκαν για το κακό που τους βρήκε.

«Ο ένας ξάδελφος μου είναι ακόμη στα Ιωάννινα, ενώ ο δεύτερος μεταβαίνει από τη Ζυρίχη στην Ιταλία, προκειμένου να είναι κοντά στη μητέρα του. Είμαστε σοκαρισμένοι και δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Αγωνιούμε για την κατάσταση της θείας μου», συμπλήρωσε. Η Θεοδώρα Τζούλη, που τραυματίστηκε κατά τη διάσωσή της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μπρίντιζι.

Ο άτυχος Γιώργος Δούλης και η σύζυγός του Θεοδώρα διασκεδάζουν σε εκδήλωση Ένωσης Ελλήνων της Ελβετίας
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις