Οθωμανικό τσίρκο στο παλάτι: Ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Αμπάς με… 16 πολεμιστές! (βίντεο, φωτογραφίες)

Recep Tayyip Erdogan



Εθνοφρουροί με λόγχες, πολεμιστές πνιγμένοι με σιδερόπλεχτες φορεσιές, αστραφτερά χρυσά κράνη, ακόμη και μερικά ψεύτικα μουστάκια επιστρατεύτηκαν για την υποδοχή του Μαχμούντ Αμπάς από τον Ταγίπ Ερντογάν! Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, θα μπορούσε να συγχωρεθεί άνετα αν σκεφτόταν ότι περπάτησε στη σκηνή ενός ιστορικού δράματος-κοστούμιών, ή ενός παρατραβηγμένου μπαλέτου, καθώς έφτασε για συνομιλίες
στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο.
Καθώς ο Αμπάς έδινε τα χέρια με τον Ερντογάν, η κύρια σκάλα του αμφιλεγόμενου νέου προεδρικού μεγάρου ήταν κατειλημμένη από 16 πολεμιστές ντυμένους με ιστορικές πανοπλίες, φέροντας δόρατα, κραδαίνοντας ασπίδες και κρατώντας τρομακτικά σπαθιά.
Μερικά από τα κοστούμια δεν φάνηκαν απόλυτα πειστικά και ήταν μάλλον πολύ λαμπερά για να θεωρηθούν πραγματικά ιστορικά. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασαν την αμηχανία τους για το τι συνέβαινε. «Οθωμανικό τσίρκο στο παλάτι», έγραψε ο διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος Κάντρι Γκουρσέλ.
Recep Tayyip Erdogan, Mahmoud Abbas
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια αργότερα, εξήγησε ότι ο καθένας από τους 16 πολεμιστές, αντιπροσώπευε μία από τις αυτοκρατορίες της τουρκικής ιστορίας, που χρονολογείται πολύ πριν από την κατάκτηση της τουρκικής Ανατολίας.
Recep Tayyip Erdogan
Αυτές κυμαίνονται από τη μεγάλη αυτοκρατορία των Ούννων που ιδρύθηκε γύρω στο 200 π.Χ., αν και στην αυτοκρατορία των Σελτζούκων, η αυτοκρατορία Mughal και μέχρι την Οθωμανική αυτοκρατορία που διαλύθηκε το 1920 με την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.
Αυτές οι αυτοκρατορίες συμβολίζονται επίσης, στα 16 αστέρια της επίσημης σφραγίδας της τουρκικής προεδρίας που πάρει νέα αίγλη αφότου ο Ερντογάν μετακινηθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού, μετά τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.








ΠΗΓΗ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις