Συναγερμός στο Βέλγιο: 2 επιβεβαιωμένοι νεκροί από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Πυροβολισμοί, εκρήξεις και χάος [εικόνες&βίντεο]


Συναγερμός στο Βέλγιο: 2 επιβεβαιωμένοι νεκροί από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Πυροβολισμοί, εκρήξεις και χάος [εικόνες&βίντεο]


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας.
Σε συνέντευξη Τύπου των Αρχών το βράδυ ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και ένας τραυματίας, μετά απο επιχείρηση για ύποπτους που έρχονται από την Συρία και είχαν σχεδιάσει τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο. Μάλιστα, οι τρεις τομοκράτες άνοιξαν πυρ πρώτοι με αυτόματα. Επιχειρήσεις γίνονται και σε άλλες περιοχές και μάλιστα
το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε στο 3.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, επικαλούμενο πολλές πηγές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ανέφερε ότι ήταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στο κέντρο της πόλης χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των νεκρών. Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν ότι υπήρξαν για 2 νεκροί και ένας τραυματίας.
Σύμφωνα με το βελγικό VTMNIEUWS η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ήταν μέρος συντονισμένης δράσης σε 7 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Μ. Βρετανίας.
Μάλιστα, υπήρχε τηλεφώνημα για βόμβα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στις Βρυξέλλες, αλλά όπως ανακοινώθηκε δεν βρέθηκε κάτι και αφού εκκενώθηκε το κτίριο για να γίνουν έρευνες.
Δείτε παρακάτω τον χάρτη με τις επιχειρήσεις στο Βέλγιο από την Αντιτρομοκρατική




Σύμφωνα με το πρακτορείο υπάρχουν "πολλά θύματα" και η επιχείρηση συνεχίζεται.


Τα βελγικά μέσα αναφέρουν ότι υπήρξε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής απέναντι σε μια ομάδα υπόπτων για τρομοκρατία στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης Βερβιέ.
«Είδα ένα περιπολικό να περνά από μπροστά μου και άκουσα ισχυρές εκρήξεις. Ένας άνδρας ντυμένος στα μπλε και με κουκούλα μας έσπρωξε, αρχίσαμε να τρέχουμε. Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη, ακολούθησαν ριπές και άλλες εκρήξεις», αφηγήθηκε μια
γυναίκα, ενώ ένας κάτοικος της περιοχής, είπε ότι άκουγε πυρά επί ένα δεκάλεπτο.


«Σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές» δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο AFP ενώ πηγές υποστηρίζουν ότι οι δράστες, μόλις είχαν επιστρέψει από την Συρία.
Νωρίτερα, οι αρχές του Βελγίου συνέλαβαν έναν άνδρα, τον οποίο θεωρούν ύποπτο ότι προμήθευσε τον οπλισμό στους τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν το Παρίσι σκοτώνοντας 17 άτομα.
Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η νέα αιματηρή αντιπαράθεση, κυκλοφόρησε στα social media βίντεο από την επιχείρηση στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ φαίνονται και φλόγες στο κτίριο όπου έγινε η επιχείρηση.




Ερευνες και στις Βρυξέλλες 
Παρόμοιες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες και στη Βιλβόρ, ενώ, η Φρανσουάζ Σεπμάν, η δήμαρχος του Μολενμπέκ-Σεν-Ζαν, είπε ότι έγιναν έρευνες στην κοινότητα της οποίας προΐσταται, στα προάστια της βελγικής πρωτεύουσας, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών. Σύμφωνα με το κανάλι RTL-TVI, η αστυνομία αναζητά επίσης έναν ένοπλο που εκτόξευσε απειλές και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» στο μετρό των Βρυξελλών.

Η Βερβιέ, όπως και ορισμένες συνοικίες των Βρυξελλών, θεωρούνται εστίες των ακραίων ισλαμιστών στο Βέλγιο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τους τελευταίους μήνες 6-10 νέοι έφυγαν από την πόλη αυτή με προορισμό τη Συρία.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις