Πώς θα σου φαινόταν αν η Ελλάδα βιώσει δύο απανωτές δικτατορίες;


Εχθές το βράδυ, συνομιλούσα με έναν συνεργάτη μου ο οποίος "εργάζεται" στο Τμήμα Πληροφοριών της ΑΚΕΕ (ανάλογο της ΕΥΠ).
Κάποια στιγμή μου είπε το εξής: "πώς θα σου φαινόταν αν η Ελλάδα βιώσει δύο απανωτές δικτατορίες;". Τον ρώτησα τι ακριβώς εννοεί και μου ανέλυσε το νέο "σενάριο" που ακούγεται μέσα σε γνωστό εκδοτικό οίκο των Αθηνών.
ΠΡΟΣΟΧΉ!!! Αυτό το "σενάριο" είναι
καινούριο και δε γνωρίζουμε αν και κατά πόσο υφίσταται. Ο λόγος που το αναρτώ είναι για την περίπτωση που 1 στο 1.000.000 αν ισχύει, να το "κάψω". Επαναλαμβάνω: δε γνωρίζουμε ακόμα αν υφίσταται, οπότε μην το εκλάβετε ως δεδομένο.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του συνεργάτη μου, το κόμμα του αΓΑΠούλη αναμένεται να "κλείσει" τον κύκλο του ΠΑΣΟΚ, πριν τις 25 Ιανουαρίου. Συνεπώς, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην συγκυβέρνηση τώρα, θα πάνε στον αΓΑΠούλη. Αυτό σημαίνει άμεση αποδυνάμωση της παρούσης συγκυβέρνησης.
Ωστόσο, ισχυρά στελέχη της ΝΔ, αρχίζουν να αποχωρούν. Επομένως η ΝΔ χάνει τον έλεγχο της κυβέρνησης. Η ΔΗΜΑΡ διαλύεται, συνεπώς δεν υπάρχει πλέον δεκανίκι ούτε από εκεί.
Η ΧΑ βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Παράλληλα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, οι ετεροδημότες δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν τα χαρτιά τους ώστε να ψηφίσουν εκεί που πάντα ψήφιζαν. Από την άλλη, πολλοί που είναι να ψηφίσουν για πρώτη φορά, δεν είναι περασμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οπότε δε θα ψηφίσουν.
Αυτό σημαίνει απώλεια ψήφων για ΧΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάνουν θραύση σε αυτές τις ηλικίες.
Βάσει λοιπόν της "καραμπόλας" που δημιουργεί η ίδρυση του κόμματος του αΓΑΠούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από την πρώτη Κυριακή με πλειοψηφία τουλάχιστον 3.2% έναντι της ΝΔ. Με δεδομένη τη διάθεση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος του αΓΑΠούλη και την -αναμενόμενη- στήριξη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και των Οικολόγων, υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν από την πρώτη Κυριακή.
Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που έρχονται μέσα από την Κουμουνδούρου, ο Alexis έχει εκμυστηρευτεί σε 3 πρόσωπα (ένα εκ των οποίων είναι ανώτατος στρατιωτικός) ότι σκοπεύει να μην κατέβει από το θρόνο της εξουσίας, δημιουργώντας μία άτυπη δικτατορία. Αν συμβεί αυτό, τότε περιμένουμε μία άλλη "καραμπόλα" με ηγετικό πρόσωπο τον αΓΑΠούλη, να επαναφέρει τη... "δημοκρατία" εμφανιζόμενος ως "σωτήρας".
ΑΝ ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μπαίνουμε σε τριπλές περιπέτειες, καθώς η πιθανότητα δημιουργίας χούντας με κεντρικά πρόσωπα τους Νικόλαο (υιό τέως βασιλέα Κωνσταντίνου) και Σταύρο Ψυχάρη, με πρόσωπα από τους φυλακισμένους της ΧΑ, δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό το σενάριο είναι -λίαν επιεικώς- εξωφρενικό. Ωστόσο (επαναλαμβάνω) ΑΝ μία στο 1.000.000 ισχύει, καλό είναι να το "κάψουμε".

Γεώργιος Μεταξάς.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις