Μεταθανάτια εμπειρία Ρώσου αξιωματικού: «Βρέθηκα σε ένα φωτισμένο τούνελ…»



Μια πραγματική συγκινητική ιστορία ενός ήρωα χριστιανού ορθόδοξου στο Καύκασο
Ο ήρωας της σημερινής ιστορίας είναι ένας Ρώσος στρατιωτικός ο οποίος μπορεί πραγματικά να ονομαστεί ήρωας, ο Αλέξανδρος Πέτροβιτς Ζούκοφ στον οποίο έχει απονεμηθεί το παράσημο του «χρυσού αστέρα» ως Ήρωα της
Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εδώ είναι η εκπληκτική ιστορία θάρρους και αποφασιστικότητας του στην ορθόδοξη πίστη.
rysia
Γνώρισα το Αλέξανδρο Πέτροβιτς Ζούκοφ στην ίδια εκπαιδευτική ομάδα (απόφοιτος του σχολείου ενηλίκων). Ήταν ένας μετρίου αναστήματος άνθρωπος με λίγα λόγια, πάνω από τριάντα χρονών, με ένα μετάλλιο του «χρυσού αστέρα» ως Ήρωας της Ρωσίας στο σακάκι του κουστουμιού του . Εμείς (οι συμμαθητές του) παρατηρήσαμε για πρώτη φορά τον αξιοσημείωτο γνώρισμα του χαρακτήρα του , όταν διαβάσαμε γι “αυτόν σε ανοικτές πηγές και πειστήκαμε ότι ήταν πραγματικά ένας Ήρωας της Ρωσίας.
Χειμώνας του 2000. Μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά τη διάρκεια του δεύτερου πολέμου της Τσετσενίας. Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων έπεσε σε ενέδρα δεχόμενη μια «καταιγίδα φωτιάς», και μόνο με μια άμεση εκκένωση θα μπορούσε να σωθεί όλη η ομάδα . Η επιχείρηση διάσωσης έγινε με επικεφαλής προσωπικά τον ίδιο τον αρχηγό της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της στρατιωτικής αεροπορίας, στην στρατιωτική περιοχή του Κεντρικού Καυκάσου, αντισυνταγματάρχη Ζούκοφ, ο οποίος είχε ήδη συμμετάσχει σε δεκάδες στρατιωτικές επιχειρήσεις (προσγειώσεις ειδικών δυνάμεων στα μετόπισθεν του εχθρού για να αναζητήσει και να σώσει είτε πληρώματα μαχητικών αεροσκαφών, είτε ελικοπτέρων , είτε γενικώς πληγωμένων), συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας.
Μετά την αποβίβαση από το ελικόπτερο, προκειμένου να οργανώσει μια επιχείρηση διάσωσης, υπό συνθήκες αυξημένου κινδύνου και με στόχο την εξοικονόμηση των ζωών, ο αξιωματικός αυτός , έδωσε την εντολή να απομακρυνθούν, ενώ ο ίδιος έμεινε πίσω .
Στη ζώνη προσεδάφισης που βάλλονταν συνεχώς από Τσετσένους μαχητές παρέμειναν τρεις , δύο διασώστες και ένας ειδικός πράκτορας . Είχαν τραυματίες, και τα πυρομαχικά τους λιγόστευαν επικίνδυνα. Ο θάνατος φαινόταν αναπόφευκτος, αλλά μια χειροβομβίδα από το χέρι του εχθρού έπεσε στα πόδια τους και δεν πυροδοτήθηκε, αυτό το εξέλαβαν σαν σημάδι από ψηλά ότι δεν είχε έρθει ακόμα η «ώρα τους». Έριξαν τις λίγες χειροβομβίδες που είχαν στην κατεύθυνση του εχθρού και προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά αφού τραυματίσθηκαν σοβαρά, βρέθηκαν αιχμάλωτοι από ομάδα ληστών, που ελέγχονταν από έναν Τσετσένο μαχητή , που έγινε διάσημος για βίαιη συμπεριφορά του σε Ρώσους αιχμαλώτους στρατιώτες.
Οι κρατούμενοι ξυλοκοπήθηκαν, και στερήθηκαν τροφής και νερού, προκειμένου να σπάσει η θέλησή τους. Υπό την απειλή του θανάτου που τους προσφέρθηκε, είχαν ως εναλλακτική λύση την άρνηση της πίστης τους στον Χριστό και την ένταξή στους μαχητές της Τσετσενίας. Τους ζήτησαν να καταδικάζουν τις πολιτικές της Ρωσίας στον Βόρειο Καύκασο. Η «διαχείριση» αυτή εκ μέρους των Τσεστένων διεξάγονταν σχεδόν ασταμάτητα.
Ο ίδιος αντισυνταγματάρχης Ζούκοφ ανέφερε αργότερα: «Φαινόταν ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω, ότι δεν είχα περισσότερη δύναμη. Προσευχήθηκα «Κύριε, ενίσχυσε το πνεύμα μου, να ενισχύσει το σώμα μου, δώσε μου την δύναμη για να τα ξεπεράσω!» Και η δύναμη φάνηκε να αυξάνεται! … Στην αγροτική κατοικία που είχε καταστραφεί και όπου μας είχαν , βρήκα τα Ευαγγέλια . Αυτό ήταν ένα πραγματικό θαύμα … »
Μόλις ένα μήνα αργότερα, υπήρξε μια ανταλλαγή κρατουμένων και και δύο σύντροφοι παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις. Ο Ζούκοφ έμεινε για επιπλέον τρεις εβδομάδες, περνώντας τον από την μία ομάδα ληστών στην άλλη . Έτσι πέρασαν σαράντα επτά ημέρες αιχμαλωσίας.
Στις 20 Μαρτίου 2000, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια τρομερή επίθεση σε πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου βρίσκονταν οι Τσετσένοι μαχητές . Τότε οι τσετσένοι οδήγησαν τους κρατούμενους μπροστά τους. Στο μπροστινό μέρος της ομάδας των αιχμάλωτων ήταν ο Αλέξανδρος Πέτροβιτς. Στο σκοτάδι της νύχτας, περίμεναν τον θάνατο ανά πάσα στιγμή, περπάτησε και προσευχήθηκε σε όλο το μήκος των 400 μέτρων του ναρκοπεδίου. Πέρασε μέσα από το ναρκοπέδιο, το οποίο σε λίγο θα είχε μπλοκαριστεί από τις ομοσπονδιακές δυνάμεις. Το τάγμα των τσετσένών καταστράφηκε. Ο Αλέξανδρος Πέτροβιτς τραυματίστηκε σε διασταυρούμενα πυρά από τέσσερις σφαίρες δύο στο πάνω μέρος του σώματος, μία στο αριστερό πόδι, και μία στο στήθος. Έπεσε κάτω από τον πόνο και το σοκ, και εκεί τον βρήκαν οι Ρώσοι στρατιώτες.
Σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο εκστρατείας. Στο νοσοκομείο η καρδιά του Αλέξανδρου Πέτροβιτς σταμάτησε. Εδώ έρχεται η προσωπική μαρτυρία του για αυτή τη στιγμή: «Βρέθηκα σε ένα φωτισμένο τούνελ, σε μια ουρά. Το «κέλυφος» μετακινήθηκε προς τα εμπρός προς την κατεύθυνση μιας μεγάλης αίθουσας, όπου η ουρά σταμάτησε και ένα είδος απόφαση εκδόθηκε. «Αυτός πηγαίνει στον Παράδεισο!» Η ουρά κινήθηκε και πάλι, και στη συνέχεια μια άλλη παύση. «Αυτός πηγαίνει στην κόλαση!» Η Ψυχή μου άρχισε να τρέμει-Που θα πάω;» Όταν ήρθε η σειρά μου, μου το « κέλυφος »μετακόμισε σε μία τεράστια αίθουσα. Υπήρξε μια παύση, και, στη συνέχεια, μια φωνή ακούστηκε, «ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ. «Υπήρχαν τρεις σήραγγες που οδηγούσαν έξω από την αίθουσα. Όταν το «κέλυφος» μου μετακόμισε από μία σήραγγα, προφανώς προορίζονταν για αυτές τις ψυχές που έμειναν στην κατάσταση αναμονής, και μερικοί άνθρωποι μέσω αυτής της σήραγγας προσπάθησαν να με πιάσουν. Αυτοί ήταν παραμορφωμένοι άνθρωποι και είχαν έντονους μορφασμούς από τον πόνο … τρομακτικό … »
Με το έλεος του Θεού οι γιατροί έσωσαν τον Αλέξανδρο Πέτροβιτς, ο οποίος είχε σταλεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του κεντρικού νοσοκομείου της στρατιωτικής περιοχής του Κεντρικού Καυκάσου.
Αποφάσισε ότι θα πρέπει να επιβιώσει, και τώρα δεν είναι μόνο ο μοναδικός μάρτυρας για την ύπαρξη της αιώνιας ζωής, αλλά και ένα παράδειγμα της συμπεριφοράς ενός πραγματικού Χριστιανού, ο οποίος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του παρά τα φρικτά βασανιστήρια για σαράντα επτά ημέρες. Υπέμεινε, επειδή ο ίδιος είχε εμπλουτίσει την ζωή του με καθημερινή προσευχή στον Κύριο, ο οποίος κάθε φορά του έδειχνε ε το έλεός του και στο τέλος του έδωσε την δυνατότητα να αντέξει αυτήν την δοκιμασία .
Μετά από οκτώ μήνες από την βασανιστική διαδικασία της ανάκαμψης, και της άρνησης να αποδεχθεί την αναπηρία και να επιστρέψει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το αποδέχθηκε , τιμώμενος με το χρυσό αριστείο ανδρείας.
Ο Αλέξανδρος Πέτροβιτς Ζούκωφ είχε την δική του συνάντηση με τον Θεό, και την δυνατότητα να μας ενημερώσει για έναν άλλο κόσμο αιώνιο στο οποίο κρίνονται όλοι οι άνθρωποι. Ο ήρωας της ιστορίας μας ήταν ένας πραγματικός ήρωας, όχι μόνο της χώρας του, αλλά και της Ορθοδόξου πίστεως.
pravoslavie.ru/english/76224.htm


ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις