Με τανκς και ελικόπτερα πολιορκούν τους εκτελεστές στη Γαλλία

Με τανκς και ελικόπτερα πολιορκούν τους εκτελεστές στη Γαλλία

Σε κατάσταση πολιορκίας έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις τους δύο μακελάρηδες του Charlie Hebdo, χωρίς ωστόσο να μπορούν να τους συλλάβουν εδώ και τρεις ημέρες. Στο σημείο μάλιστα έφτασαν τεθωρακισμένα και τανκς καθώς υπάρχουν φόβοι πως οι δράστες φέρουν πολύ βαρύ οπλισμό.
Μάλιστα γι αυτό το λόγο ζητήθηκε να εκκενωθεί σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή και στις αίθουσες του οποίου βρίσκονταν
περίπου 900 μαθητές. Την ίδια στιγμή έκλεισε αεροδιάδρομος στο Σαρλ ντε Γκολ καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στο σημείο της πολιορκίας και οι τρομοκράτες διαθέτουν ακόμα και ρουκέτες.
Σχολικά λεωφορεία με αστυνομική συνοδεία φυγαδεύουν τους μαθητές από τα διπλανά σχολεία:

Ελικόπτερα με κομάντος προσγειώθηκαν στην αυλή της εκτυπωτικής επιχείρησης, όπου είναι ταμπουρωμένοι οι δράστες:

Οι διαπραγματεύσεις με τους δυο αδελφούς Κουασί δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Οι ίσιοι πάντως δηλώνουν έτοιμοι να «μαρτυρήσουν» κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με αστυνομικούς που τους έχουν παγιδεύσει σε τυπογραφείο της πόλης Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
  • Το τυπογραφείο όπου γίνονται αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που εξειδικεύεται στις εκτυπώσεις και διαφημίσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της μικρής πόλης, αναφέρει η Liberation, η επιχείρηση λέγεται  Création Tendance Découverte και έχει πέντε άτομα προσωπικό: τον ιδιοκτήτη, τη σύζυγό του, τον γιό τους, έναν γραφίστα, έναν εμπορικό διευθυντή αλλά πιθανόν να έχει και κάποιους μαθητευόμενους. Ολοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ξεκινούν την εργασία τους πολύ νωρίς το πρωί, στις 7.30.
  • Εδώ τα τανκς καταφθάνουν στο σημείο:

Υπενθυμίζεται πως οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί έχουν αρπάξει τουλάχιστον έναν όμηρο και έχουν οχυρωθεί στο κτήριο τυπογραφείου. Ωστόσο η γαλλική αστυνομία, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότεροι όμηροι, προσπαθεί να διαπραγματευτεί μαζί τους.
Η πόλη ελέγχεται από πάνοπλους αστυνομικούς, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει εντολή για ένοπλη επέμβαση. Μάλιστα εκτός από τα τεθωρακισμένα στην περιοχή πετούν τρία ελικόπτερα, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές είναι ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία με το δάχτυλο στη σκανδάλη.




  • Το κυνηγητό στους αδελφούς Κουασί μεταφέρθηκε από την περιοχή Πικαρντί προς τα βόρεια του Παρισιού στην Σεν ε Μαρν. Την Παρασκευή το πρωί εκλάπη το αυτοκίνητο ενός άνδρα στο χωριό  Montagny-Sainte-Félicité, στην περιοχή Ουάζ, στα βορειοανατολικά του Παρισιού, από δύο άτομα που έμοιαζαν στους δύο φυγάδες εκτελεστές.
  • Ανταλλαγή πυρών, αμέσως μετά την κλοπή του αυτοκινήτου, στον εθνικό δρόμο όπου το κλεμμένο όχημα κατευθυνόταν προς την περιοχή του Νταμαρτέν, όταν οι δύο ύποπτοι έπεσαν πάνω σε οδόφραγμα της αστυνομίας. Σε αυτή την ανταλλαγή πυρών αναφέρθηκε αρχικά ότι υπήρχαν 2 νεκροί και 20 τραυματίες. Οι νεκροί διαψεύστηκαν από την εισαγγελεία του παρισιού.
  • Σε ένα μικρό χωριό, οι αδελφοί Κουασί ταμπουρώθηκαν στις αποθήκες μιας επιχείρησης κρατώντας έναν όμηρο. Ξεκίνησαν αμέσως διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκτελεστών και των κομάντος της αστυνομίας που έφτασαν αμέσως εκεί και πολιόρκησαν το κτίριο ενώ απέκλεισαν την περιοχή.
  • Δόθηκε εντολή για εκκένωση στα σχολεία της περιοχής, με 900 περίπου μαθητές
  • Οδηγίες και στους κατοίκους να μη βγαίνουν από το σπίτι τους.
  • Εκλεισε αεροδιάδρομος στο Σαρλ ντε Γκολ.

Η δολοφονική επίθεση κατά γυναίκας αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης στο Παρίσι συνδέεται τελικά με τους δύο εκτελεστές που χτύπησαν στο Charlie Ebdo, αφού ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης γυναίκας είναι ένας φίλος τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις