Δολοφονικό «διαζύγιο»... Χριστόδουλου Ξηρού και «Πυρήνων της Φωτιάς»

 
 
 
Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τον Χριστόδουλο Ξηρό και ετοίμαζαν ενέργεια εναντίον του.Δηλώσεις και απο τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Τις αποτυχημένες απόπειρες στη ΔΟΥ  Κορυδαλλού και στο Αστυνομικό τμήμα Ιτέας, φαίνεται πως χρέωσαν εξ ολοκλήρου τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» στον Χριστόδουλο Ξηρό, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του.

Μάλιστα σε σημειώσεις που βρέθηκαν και ανήκουν στις επικοινωνίες των μελών των «Πυρήνων», αναφέρεται η λέξη «απόλυση» σε ότι αφορά τον Ξηρό, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ετοίμαζαν κάποια ενέργεια εναντίον του.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, προχώρησε σε βαρυσήμαντες ανακοινώσεις, καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Δημήτρης Τσακνάκης - ΕΛ.ΑΣ. - Συνέντευξη τύπου

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά φαίνεται πως έπαιζε η Αγγελική, η οποία ασχολείτο από τη κατασκευή βομβών, μέχρι τη σύνταξη σχεδιαγραμμάτων και είχε την εξουσιοδότηση να δίνει εντολές.

Εντύπωση κάνει στις αστυνομικές αρχές η ευκολία με την οποία τα έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων», χρησιμοποιούσαν την σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να επικοινωνούν με άλλα μέλη της οργάνωσης εκτός φυλακών.

Μέσα σε κάρτες μνήμης βρέθηκαν ψηφιακά αρχεία, εικόνας και κειμένου, τα οποία ήταν κρυπτογραφημένα και τα οποία μπορούσαν να αποστέλλουν μέσω e-mail.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις δήλωσε:
«Με τις νέες συλλήψεις, μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης του Χριστόδουλου Ξηρού, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την τρομοκρατία».
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις