Έκτακτο Δελτίο καιρού.Ψυχρή μάζα από τη Σιβηρία κατηφορίζει προς Ελλάδα. Θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας!


 Θα το στρώσει σε Γαλάτσι, Ηλιούπολη και άλλες περιοχές της Αττικής..

Χιονίζει ήδη στην Πάρνηθα και την Πεντέλη ενώ τις επόμενες ώρες χιόνια θα πέσουν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Στα λευκά θα ντυθούν τα βόρεια προάστια της Αττικής ενώ θα το στρώσει ακόμη και στο Γαλάτσι και την Ηλιούπολη. Τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια από σήμερα θα επηρεάσει τη χώρα καθώς
ψυχρή μάζα από τη Σιβηρία κατηφορίζει προς την Ελλάδα. 

Θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας!
Ήδη χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας από τα Βριλήσσια και πάνω και ρίχνει χιονόνερο στα πεδινά. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες. Το πάχος του χιονιού θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στα βόρεια προάστια, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη ενώ στα ανατολικά παράλια, από το Λαύριο μέχρι των Ωρωπό η χιονόπτωση θα είναι ισχυρή και θα υπάρξει χιονόστρωση 10 με 20 πόντους. Στην Πάρνθηθα η χιονόστρωση θα ξεπεράσει το μισό μέτρο ενώ στα βόρεια προάστια η χιονόστρωση θα φτάσει τους 10 με 20 πόντους.

Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε χιόνι αλλά δε φαίνεται να το στρώνει πολύ. Στα γύρω υψίπεδα του νομού, δηλαδή στο Γαλάτσι, την Ηλιούπολη, τον Καρέα, τον Βύρωνα, την Καισαριανή θα έχουμε 10 με 15 πόντους χιόνι αλλά στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε το πολύ 5 πόντους χιόνι σε ελάχιστες επιφάνειες.


Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στην Αττική θα κυμανθεί από -2 εως 6 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις