Στην Ευρώπη δεν υπάρχει ποια αυγό φιδιού αλλα ανακόντα




Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν τη Δευτέρα σε πολλές πόλεις της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή του Ισλάμ.Τελικά δεν εισακούσθηκε η έκκληση της καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ να γυρίσουν την πλάτη τους στις αντι-μουσουλμανικές διαδηλώσεις, τις οποίες θεωρεί έκφραση ρατσισμού.
Οι διαδηλώσεις διοργανώνονται από ένα νέο αντι-μεταναστευτικό κίνημα, το PEGIDA (Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης) και πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση στους δρόμους της Δρέσδης.
Περίπου 18.000 άνθρωποι, ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής αριθμός, συγκεντρώθηκε τη Δευτέρα στη Δρέσδη, ωστόσο παρόμοιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο και την Κολωνία επισκιάστηκαν από συγκεντρώσεις αντι-διαδηλωτών, οι οποίοι κατηγορούν το PEGIDA ότι υποκινεί αισθήματα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.
Οι διαδηλωτές του PEGIDA κρατούσαν στα χέρια τους γερμανικές σημαίες και πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Ενάντια στον θρησκευτικό φανατισμό και κάθε είδους ριζοσπαστισμό».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για το νέο έτος, η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι «η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πρέπει να καλωσορίσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις και τον πόλεμο».
«Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι ο ακροδεξιός εξτρεμισμός, η εχθρότητα προς τους αλλοδαπούς καθώς και ο αντισημιτισμός δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», είχε πει η Μέρκελ.
Στην Κολωνία, όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι, ο αριθμός των αντι-διαδηλωτών ήταν περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από αυτών των διαδηλωτών του PEGIDA.
«Η Γερμανία είναι μια χώρα όπου οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι και η σιωπηλή πλειοψηφία δεν θα πρέπει να παραμένει σιωπηλή, αλλά θα πρέπει να ξεχυθεί στους δρόμους και να δείξει το πρόσωπό της», δήλωσε από το Βερολίνο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χέικο Μάας.
Πολλοί Γερμανοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τον αυξανόμενο αριθμό των αιτούντων άσυλο, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία. Ο αριθμός των μεταναστών που υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία το 2014 ήταν 4 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με αυτόν του 2012, καθώς η χώρα έχει ελαστικούς κανόνες παροχής ασύλου,
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις