Παγκόσμια συγκίνηση: Οδηγούν πατέρα στα δικαστήρια επειδή θέλησε να σώσει την κόρη του από το θάνατο


 


Παγκόσμια συγκίνηση: Οδηγούν πατέρα στα δικαστήρια επειδή θέλησε να σώσει την κόρη του από το θάνατο
Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία της 2χρονης Rumer από την Αυστραλία, που πάσχει από νευροβλάστωμα, μια προχωρημένη μορφή καρκίνου.

Ο πατέρας της μικρής Adam Koessler, θα δικαστεί με ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης, επειδή της χορήγησε ιατρικό λάδι κάνναβης προκειμένου να
απαλύνει τους πόνους της και να επιμηκύνει τη ζωή της.

Μάλιστα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες χορήγησης ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικο άτομο αλλά και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί έχουν δώσει στο κοριτσάκι πιθανότητες 50% να παραμείνει στη ζωή.

Ο πατέρας της Rumer, μιλώντας στην εφημερίδα Newcastle Herald, τόνισε πως η χορήγηση κάνναβης είχε ευεργετική δράση στην κόρη του. «Η μικρή άρχισε να έχει και πάλι καλή διάθεση και να τρώει κανονικά. Είχε όρεξη για να παίξει και το χρώμα του δέρματος της επανήλθε στο φυσιολογικό του. Τα μάτια της έλαμπαν» σημείωσε ο ίδιος.



Παρόλα αυτά, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Koessler στις 2 Ιανουαρίου μετά από επίσκεψη της οικογένειας στον ογκολόγο που παρακολουθεί το κοριτσάκι.

Η οικογένεια της μικρής αποφάσισε να στηρίξει τον πατέρα της και ανέβασαν online μια καμπάνια συλλογής υπογραφών.


Το λάδι της κάνναβης (hemp seed oil) εξάγεται από το φυτό Cannabis sativa και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά έλαια παγκοσμίως. Χρησιμοποιήθηκε στην ιατρική από αιώνες, με πιο παλιά μαρτυρία στη Κίνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Ming, με την ονομασία Ma Zi. Έχει πληθώρα εφαρμογών στη διατροφή, τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών. Προσφέρει στον οργανισμό πρωτεΐνες και σημαντικά αμινοξέα, απαραίτητα για την υγεία και ευεξία. Παρόλα αυτά, η χρήση του διώκεται στα περισσότερα μέρη του πλανήτη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις