Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προσεχώς Συμφωνία… Με ολίγη από Μνημόνιο...!!!


Προσεχώς Συμφωνία… Με ολίγη από Μνημόνιο, με ολίγη από κυβερνητικές προτάσεις… Χαιρετίζει το Μαξίμου…


«Να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα που θα συνδέει το παλιό πρόγραμμα, ώστε να μην ανατραπεί πλήρως η προηγούμενη επιλογή των δανειστών, με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Αθήνα»… Αυτή είναι η βάση με την οποία προετοιμάζεται το Eurogroup της Δευτέρας, όπου και αναμένεται να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους.
Όπως τονίζεται από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, «η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον το αντικείμενο των
διαβουλεύσεων καθώς και του επόμενου Eurogroup».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και τη χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup.
«Δεν τα υπογράψαμε -καμία καταστροφή δεν επήλθε», τονίζουν, και ξεκαθαρίζουν πως «η Ελλάδα έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται».
Για ξαφνική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Οι πληροφορίες αυτές είναι έγκυρες και κάνουν τον γύρο του κόσμου, καθώς τις μεταδίδουν και διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Σημείο – κλειδί ήταν η απογευματινή συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον κύριο Ντάισελμπλουμ, για άμεση συνεργασία των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών. Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί, η νέα συμφωνία ενδέχεται να προβλέπει την έξοδο του ΔΝΤ από το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούνται Ελλήνων και Γερμανών αξιωματούχων, οι οποίες αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι κοντά.
Το Bloomberg αναφέρει ότι Ελλάδα και Γερμανία κινούνται προς συμβιβασμό, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι η Καγκέλάριος Μέρκελ εμφανίστηκε με συμφιλιωτική διάθεση απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλει τη συμφωνία αναφέροντας χαρακτηριστικά στο Twitter:
“Η σταθερή στάση της κυβέρνησης το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφερε την δικαίωση.”



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις