Lazard: Η Τράπεζα των Σοφών της Σιών...!!!

 



Τώρα, λέτε να είναι τυχαίο που σε όλες τις «μεγάλες δουλειές» του ελληνικού Δημοσίου η Lazard βρίσκεται «μέσα» ανεξαρτήτως κυβερνήσεων; Μάλλον όχι...


 Η πρώτη υπογραφή που έβαλε ο υπ. Οικονομικών της νέας κυβέρνησης, ο Γιάννης Βαρουφάκης, ήταν για την πρόσληψη της LAZARNT...
Η δεύτερη, για να προσλάβει την Έλενα Παναρίτη, Διευθύντρια ΔΝΤ, που
κατέστρεψε το Περού όταν συμβούλευε τον πρόεδρό του να ενταχθεί στην οικονομική συμμορία των παγκοσμιων δολοφόνων.

Πόπη Σουφλή


Αν θέλεις να εθελοτυφλείς μπροστά στην ΑΛΗΘΕΙΑ, δικαίωμα σου..
Όμως, πρόκειται για την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ...και την θέλω ΕΛΕΥΘΕΡΗ και όχι σκλαβωμένη στους Ρότσιλντ, στο μιαρό έθνος και στα εγχώρια και διεθνή τσιράκια τους.
 

Η Τράπεζα των Σοφών της Σιών σύμβουλοι (τότε) ου ΓΑΠ... και του Οικονομικού επιτελείου της Ελληνικής Κυβέρνησης



Αν οι Γερμανοί είναι μέσα στα πράγματα και οι Αμερικανοί προσπαθούν να μπουν, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Lazard, την επενδυτική τράπεζα που βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει. 
Άλλωστε ειδικεύεται σε αναδιαρθρώσεις χρέους και αποτελεί ήδη τον σύμβουλο της κυβέρνησης στα δημοσιονομικά έπειτα από συμφωνία, στην οποία τον καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο τότε πρωθυπουργικός σύμβουλος Χάρης Παμπούκης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τράπεζα αυτή έχει παρουσία (μαζί με το ΔΝΤ) σε όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν δημοσιονομικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, ενώ στους πελάτες της περιλαμβάνονται, εκτός από κράτη και επιχειρήσεις, οι μεγαλύτερες βιομηχανίες όπλων του δυτικού κόσμου...


Την περασμένη άνοιξη, χωρίς να έχει προηγηθεί ανακοίνωση, η τράπεζα των αδελφών Lazard του Παρισιού (Lazard Brothers Bank, που ανήκει στους απογόνους της οικογένειας Rothchild) επιβεβαίωσε ότι κλήθηκε να παράσχει τις υπηρεσίες της στην ελληνική κυβέρνηση.
Η φημολογία ανέφερε μάλιστα ότι πηγές της τράπεζας διέψευσαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει - ως σύμβουλος - στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να τροφοδοτηθούν οι ψίθυροι περί της αναδιάρθρωσης που μας συνοδεύουν έκτοτε.


'Εριξε άγκυρα

Πάντως, παρά τις διαψεύσεις, η Ελλάδα και το υπουργείο Οικονομικών εξέτασαν το σενάριο της αναδιάρθρωσης τόσο με τη Lazard όσο και με την Morgan Stanley.
J.P. Morgan
Σε κάθε περίπτωση η Lazard είναι σύμβουλος της κυβέρνησης για ουσιαστικούς λόγους και έχει ρίξει ουσιαστική άγκυρα στην Ελλάδα.

Η αμερικανικών συμφερόντων επενδυτική τράπεζα ιδρύθηκε από τους Γαλλοεβαίους αδελφούς Σιμόν, Αλεξάντρ και Ελί Λαζάρ (Lazard) το 1848 με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 9.000 δολάρια.
Σύντομα οι δραστηριότητες της επεκτάθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι μέτοχοι ασχολήθηκαν με εμπόριο ράβδων χρυσού και «χρηματοοικονομικές υπηρεσίες» της εποχής. Με την πάροδο του χρόνου πέρασαν στις τραπεζικές εργασίες και το εμπόριο συναλλάγματος, και ο εξάδελφος των ιδρυτών Αλέξανδρος Βέιλ ανέλαβε τον έλεγχο του ομίλου.

ήμερα η Lazard ασχολείται - ταυτόχρονα - με περισσότερες από 70 συμφωνίες που αφορούν την αναδιάρθρωση χρέους σε πάνω από 20 επιχειρηματικούς κλάδους παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τράπεζας. Πρόσφατα παρείχε σχετικές συμβουλές στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ και την Ακτή Ελεφαντοστού αναφορικά με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους τους, ενώ κύκλοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι έχει εμπλακεί και στην περίπτωση της Ουγγαρίας, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του Ταμείου.

Με έδρα τη Νέα Υόρκη (και μάλιστα στο Rockefeller Center, το οποίο ανεπιτυχώς προσπάθησε προ ετών να αγοράσει) και γραφεία που απλώνονται σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, η Lazard θεωρείται ένας από τους πρώτους μετόχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Επίσης έχει αναλάβει το συμβουλευτικό μέρος της αναδιάρθρωσης χρέους εταιρειών και κρατών, συνολικού ύψους 300 δισ. δολαρίων. Παράλληλα διαχειρίζεται πάνω από 1.000 συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών.
Τα καθαρά κέρδη της το πρώτο τρίμηνο του 2010 έφτασαν τα 61,4 εκατ. δολάρια.


Ο επενδυτικός οίκος που, όπως όλα δείχνουν, ήρθε στην Ελλάδα για να... μείνει
 
Μεταξύ των σημαντικότερων πελατών είναι οι κολοσσοί των εξοπλισμών: η Daimler-Chrysler (των Eurofighter), η Lockheed Martin (των F-16) και η Northrop - Grunman (που μεταξύ άλλων παράγει πυραύλους και ραντάρ για F-16), καθώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Η Lazard άρπαξε τη σκυτάλη της εμπλοκής στα ελληνικά πράγματα το 2008, όταν η On Telecoms την επέλεξε προκειμένου να της βρει στρατηγικό  επενδυτή. Σύντομα ήρθαν και οι δουλειές του Δημοσίου. 
Η Lazard και η Εθνική (NGBI) ανέλαβαν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης - μέσω αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή - της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η διαδικασία αυτή, αν και δεν απέδωσε στην πρώτη φάση, είχε τελικά επιτυχή έκβαση.

Ακόμη περιλήφθηκε στην ομάδα συμβούλων της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την πώληση στοιχείων ενεργητικού του πτη¬τικού έργου και της Τεχνικής Βάσης της Ολυμπιακής στη MIG. Λίγους μήνες αργότερα της ανατέθηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και καθήκοντα ανεξάρτητου εκτιμητή για τις προτάσεις της Thyssen Krupp για τον μελλοντικό βασικό μέτοχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

O Rothchild

Rothchild
Για την ιστορία, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο πατριάρχης της οικογένειας Rothchild συγκαταλεγόταν στην ομάδα των λεγόμενων «300 σοφών της Σιών».
Rothchild
Και βέβαια δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη η πρόσφατη ραγδαία βελτίωση των σχέσεων μας με το Ισραήλ.
 
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η Ελλάδα ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό τη στήριξη στα οικονομικά, καθότι το εβραϊκό λόμπι διαθέ¬τει πανίσχυρους μηχανισμούς στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, που ελέγχουν πλήθος κολοσσιαίων εταιρειών, αλλά κυρίως τους διεθνείς ελεγκτικούς οίκους και τα σημαντικότερα funds.

Τώρα, λέτε να είναι τυχαίο που σε όλες τις «μεγάλες δουλειές» του ελληνικού Δημοσίου η Lazard βρίσκεται «μέσα» ανεξαρτήτως κυβερνήσεων; Μάλλον όχι...

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις