“Τα γυρίζει” και ο Mister Podemos! “Ελλάδα και Ισπανία δεν είναι συγκρίσιμες, εμείς έχουμε άλλους όρους διαπραγμάτευσης!”

PODEMOS_547_355

Από το Ελλάδα – Ισπανία συμμαχία… περάσαμε στο κάτι άλλο. Μια τα χρωστούμενα και μια το…”δεν συγκρινόμαστε”. Τι γίνεται τελικά; Η Ελλάδα και η Ισπανία δεν είναι συγκρίσιμες και μια ευρωπαϊκή συμφωνία για την ελληνική οικονομία θα είχε ελάχιστες επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των ισπανικών βουλευτικών εκλογών, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης του αντιφιλελεύθερου κόμματος Podemos που ορισμένες δημοσκοπήσεις το φέρουν να προηγείται στην προτίμηση
των Ισπανών ψηφοφόρων.
“Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τη νίκη (του ΣΥΡΙΖΑ) στις εκλογές (της Ελλάδας) και δεν θα μας οδηγήσουν αυτές στη νίκη ή στην ήττα” είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους στη Μαδρίτη. Η Ισπανία και η Ελλάδα είναι “δύο πολύ διαφορετικές χώρες”, πρόσθεσε ο 36χρονος καθηγητής πολιτικών επιστημών που το τελευταίο διάστημα βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να ανεβαίνουν και να καταλαμβάνει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις.
“Κατ’ αρχήν, η Ισπανία είναι η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης και αυτό συνεπάγεται ότι έχει μια διαφορετική θέση όσον αφορά τους όρους της διαπραγμάτευσης”, απάντησε ο Ιγκλέσιας σε μια δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η εκλογική τύχη του κόμματός του συνδέεται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. “Το ότι δείχνουμε συμπάθεια στην κυβέρνηση της αλλαγής (στην Ελλάδα) δεν σημαίνει ότι οι πραγματικότητες μας είναι παρόμοιες. Είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά για την ελληνική κυβέρνηση, όμως αυτή είναι μια παράμετρος που θα έχει πολύ περιορισμένες συνέπειες για τη χώρα μας”, πρόσθεσε.
Το αμέσως προσεχές διάστημα το Podemos έχει μπροστά του πολλά εκλογικά ραντεβού, ξεκινώντας από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου και συνεχίζοντας με τις βουλευτικές στο τέλος του έτους. Οι δύο κυριότεροι αντίπαλοί του, το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) αλλά και το Σοσιαλιστικό (PSOE) το κατηγορούν για λαϊκισμό και ότι το πρόγραμμά του είναι πολύ ασαφές


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις