Δημοψήφισμα αν υπάρξει αδιέξοδο προανήγγειλε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος: "Εντολές παίρνουμε μόνο από το λαό"!

 
 
Σε έμμεση προαναγγελία προσφυγής σε δημοψήφισμα σε περίπτωση που προβούν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προχώρησε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και εταίρος της κυβέρνησης Π.Καμμένος.
«Εντολές, αυτή η κυβέρνηση παίρνει μόνο από τον ελληνικό λαό και όχι από τους δανειστές» δήλωσε, σε παρέμβαση του στη Βουλή, κάνοντας σαφές ότι από την στιγμή που η διαπραγμάτευση αποβεί άκαρπη την λύση και κληθεί να δώσει ο λαός
Και ο υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας: "Είπε ο κ. Βενιζέλος ότι ισχυρός είναι αυτός που έχει τα λεφτά, όχι αυτός που έχει δίκαιο και είναι η Ελλάδα. Είναι εκείνοι δηλαδή που επέλεξαν την Ελλάδα σαν πυροκροτητή, βάλανε τρίτους μηχανισμούς για να σταματήσουν να δανείζουν την χώρα. Δεν είναι οι τοκογλύφοι, ισχυροί. Εμείς είμαστε που απαιτούμε εφαρμογή των συνθηκών του ευρωπαϊκού δικαίου. Ισχυροί είναι αυτοί που δεν παραδίδουν την κυριαρχία της χώρας και όχι αυτοί που παραχωρούν άρθρα του Συντάγματος προς όφελος αυτών που δίνουν εντολές. Ισχυροί είναι αυτοί που έχουν το 80% του ελληνικού λαού".
Μιλώντας στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και απευθυνόμενος κυρίως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  τους προκάλεσε να αποδείξουν με την ψήφο τους ότι "θεωρούν την Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος".
 
"Θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι αυτό που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή είναι, με την ψήφο σας, να στηρίξετε αυτό το νομοσχέδιο, για να αποδείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι σαν έθνος, ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος που δεν λαμβάνει εντολές από κανέναν άλλον, παρά μόνο από τον ελληνικό λαό" τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.
 
Και συμπλήρωσε με νόημα: "Αγνοήστε τις εντολές που δίνουν οι δανειστές, οι οποίοι με λάθος πολιτική οδήγησαν τη χώρα σε εξαθλίωση και σαν ενωμένο έθνος να ζητήσουμε τη νίκη σε μια Ευρώπη που σέβεται την κυριαρχία κάθε χώρας και την λαϊκή εντολή. Σε αυτή τη χώρα, την εντολή δίνει ο ελληνικός λαός και όχι αυτοί".
Απαντώντας, ο κ. Καμμένος στις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έχει στείλει επιστολές σε όλα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα, με τις οποίες ζητά να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει, αντέτεινε ότι πρέπει να σταματήσει να το κάνει, γιατί μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει καταφέρει. "Αυτό που κατάφερε ήταν το σύνολο της σοσιαλιστικής ομάδας να επιτίθεται στην Ελλάδα, ο ένας να απειλεί με επιβολή μέτρων, όπως στην Κύπρο και ο κ. Σουλτς ευθέως να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας, κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής αρχής" μείωσε.
Ταυτόχρονα, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ότι "έχει ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, για τα υφεσιακά μέτρα, τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, τα αυξημένα ελλείμματα, την ανεργία, την εξαθλίωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων".
"Ποιανού πολιτική ήταν αυτή; Ήταν πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που στήριξε ο κ. Βενιζέλος. Αυτήν όμως την πολιτική ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αλλάξει και θα αλλάξει, είτε αρέσει είτε όχι, γιατί είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος" τόνισε ο κ. Καμμένος ενώ επανέλαβε: "Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές άλλων πέραν των εντολών του ελληνικού λαού. Και η εντολή του ελληνικού λαού είναι αλλαγή της πολιτικής που έδινε εντολές να είναι η Ελλάδα στα τέσσερα".
"Θα την στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση γιατί απέδειξε ότι διαπραγματεύεται όρθια, ακούει τις εντολές του ελληνικού λαού και λειτουργεί προς όφελος μόνο του ελληνικού λαού" κατέληξε ο κ. Καμμένος.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις