Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ την ΚΡΙΜΑΙΑ για να ¨βλέπει¨ από πιο κοντά την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;


ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ την ΚΡΙΜΑΙΑ για να ¨βλέπει¨ από πιο κοντά την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ;


Τα ρεπορτάζ των τοκογλύφων δανειστών- θεσμών – τεχνικών μνημονιακών κλιμακίων σχεδόν έχουν μονοπωλήσει ή αηδιάσει την καθημερινότητα μας με αποτέλεσμα γεωπολιτικές ειδήσεις σοβαρές να μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο την στιγμή που σε λίγο καιρό θα επανακαθορίσουν το γεωστρατηγικό μέλλον της γειτονιάς μας
Μια ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται από το http://www.bbc.co.uk/news/ στις 9 Μαρτίου 2015. Ένα trailer σε ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε στο
κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το σχέδιο για να προσαρτήσει την Κριμαία διατάχθηκε εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της .
Ως γνωστόν στις 16 Μαρ, 97% των ψηφοφόρων στην Κριμαία συμφωνούν να ενταχθούν Ρωσία
Στις 18 Μαρτίου, ο κ Πούτιν υπογράφει ένα νομοσχέδιο που απορροφά Κριμαία στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πούτιν δήλωσε στην τηλεόραση ότι είχε μια ολονυχτία συνάντηση στις 22- 23 Φεβρουαρίου με ανώτατους αξιωματούχους για να μεθοδεύσουν την διάσωση και διαφυγή του ανατραπέντος προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
«Εγώ κάλεσε τους ηγέτες των ειδικών υπηρεσιών μας και του υπουργείου άμυνας στο Κρεμλίνο για το έργο της διάσωσης της ζωής του προέδρου της Ουκρανίας,», είπε.
«Τελειώσαμε περίπου στις επτά το πρωί. Όταν χωρίσαμε, είπαμε όλοι οι συνάδελφοί μου,« Είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσει το έργο για να φέρει πίσω την Κριμαία στην Ρωσία ».
Το τρέιλερ αυτό μεταδόθηκε την Κυριακή το βράδυ δίχως να ανακοινωθεί καμία ημερομηνία αναφορά κυκλοφορίας του.
ΕΥΡΏΠΗ
9 Μαρτίου 2015
Τι είναι σήμερα η Ρωσική Κριμαία;
Είναι το αεροπλανοφόρο πολλαπλών στρατηγικών δυνατοτήτων της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα. Οπότε κάθε νατοϊκή άσκηση μέσα στα νερά της Μαύρης Θάλασσας να μοιάζει με εκδρομή νηπιαγωγείου.
Τι είναι σήμερα η Ελληνιστική Ταυρίδα;
Είναι ο ¨ ΕΞΩΣΤΗΣ¨ των Ρώσων για να βλέπουν από απόσταση αναπνοής τα νεοθωμανικά σχέδια του Σουλτάνου Ερντογάν που θέλει να διανοίξει παράλληλα διώρυγα για να διασφαλίσει οικολογικά τα ΣΤΕΝΑ.
Είναι και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που αφορά το παιχνίδι που παίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο…
¨ Μετά την προσχώρηση της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η παρακολούθηση από τις ρωσικές υπηρεσίες υποκλοπών για «έλεγχο της κατάστασης» δεν αφορούν πλέον την περιοχή των υδάτων του Εύξεινου Πόντου, αλλά έχουν επεκταθεί και σε ένα τμήμα της Μεσογείου. Βλ. ΑΙΓΑΙΟ ¨ http://www.echedoros-a.gr/ Μάρτιος 6, 2015.
Ένα πράγμα έρχεται με φόρα … την μιζέρια των τοκογλύφων θα την διαδεχτούν ανατρεπτικά γεγονότα στην περιοχή μας.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις